Een nieuwe wereld in honderd dagen

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 10 okt 2019   ‐   Tweet


Ben je tussen 14 en 16 jaar oud en heb je een idee hoe de ideale wereld er zou moeten uitzien?

Er is een plan in de maak om een fictief scheppingsverhaal te schrijven! De nieuwe wereld wordt gevormd in honderd dagen. Honderd jongeren van 14 tot 16 jaar mogen meeschrijven aan het scheppingsboek. Elk van hen beschrijft op één pagina hoe de wereld er naar hun wensbeeld zou uitzien. Gezien ze zelf de schepper zijn, schrijven ze in ik-vorm. Ze beschrijven een wereld niet alleen voor zichzelf, maar voor alle mensen.

Alle verhalen van de honderd jongeren vormen samen een dagboek van honderd dagen. Elk verhaal wordt geïllustreerd door een illustrator. Het dagboek zal worden uitgegeven door uitgeverij Van Halewyck. De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel ter bevordering van de sociale cohesie in de maatschappij.

Aan de hand van een voorbereidende sessie krijgen de jongeren hulp in het schrijfproces. Het is vooral belangrijk dat ze vanuit hun hart en ziel schrijven, dat ze nadenken hoe de wereld er idealiter zou moeten uitzien voor alle bewoners. Het beeld dat ze van de nieuwe wereld vormen mag gelijkenissen hebben met wat er al bestaat, maar mag ook een fantasiewereld zijn. Het is wel van belang dat de achterliggende boodschap en de universele waarden die ze belangrijk vinden duidelijk zijn.

Neem je vol overgave deel aan de gymlessen en heb je een ongelimiteerde inzet en doorzettingsvermogen? Heb je een specifieke kijk op de wereld en de toekomst? Dan ben je vast een meerwaarde voor de lezers van het boek.

Heb je interesse om deel te nemen aan dit project? Neem dan contact op met Vera Vanrenterghem

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen