EK Acro 2021 - Vier medailles op EK Acro in Pesaro

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 29 sep 2021   ‐   Tweet

#acropesaro2021

Vier medailles op EK Acro in Pesaro

Van 29 september tot 3 oktober stond het Europees kampioenschap in Pesaro (ITA) op de planning. Na het wereldkampioenschap eerder dit jaar, de tweede grote afspraak voor onze acrotoppers! Er werden in totaal maar liefst vier medailles behaald. 

Met veel ambities en goesting trokken onze drie seniorenteams en een juniorenteam naar Pesaro om er het beste van zichzelf te geven op het Europees kampioenschap Acro. Het junioren meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) deed heel wat ervaring op in Pesaro. Ze turnden enkele goede oefeningen en mochten in twee finales aantreden, balans & combined. 


Voor gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze) was dit de eerste competitie in lange tijd. Ze turnden een mooi parcours en liet enkele knappe oefeningen zien. Wat was het genieten van hun oefeningen.

Het meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) turnde een fantastisch EK. Ze haalden brons voor tempo én kroonden zich tot vice-Europees kampioen allround! WAUW!

En ook het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) loste alle verwachtingen in. Ze kroonden zich maar liefst twee keer tot vice-Europees kampioen, zowel allround als in het onderdeel balans.

Dag 5 - Laatste finaledag

Op de laatste dag van het Europees kampioenschap zagen we nog drie teams in actie. Twee balans oefeningen voor onze meisjes trio’s (junior en senior) en de tempo oefening van het heren vier. De juniores kwamen als eerste in actie. Meisjes drie Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) toonde hun leuke balansoefening met helaas een foutje in één van de balansdelen en verzamelden 22.920 punten. Ze eindigen hiermee op de 8ste plaats. Het jonge meisje drie turnde een mooi parcours in Pesaro en deed heel wat ervaring op! Proficiat meisjes. 

Heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) wisten al twee zilveren medailles te behalen op dit EK (balans en allround). En ook tijdens de laatste finale turnden ze de pannen van het dak! Met hun opzwepende oefeningen hadden ze zowel jury als publiek mee en kregen ze 27.750 punten. Hiermee doen ze beter dan tijdens hun kwalificaties. Ze eindigen uiteindelijk op een knappe 4de plaats. Dikke proficiat jongens! 

Als laatste was het de beurt aan meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics). Na een zilveren medaille allround en een bronzen medaille voor tempo wilden ze ook vandaag het onderste uit de kan halen tijdens hun balansfinale. Met een totaalscore van 28.300 punten eindigen ze net naast het podium, op de vierde plaats. Goed gedaan girls! 


Dag 4 - Allroundfinale juniores & seniores

Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) wisten reeds een sterk parcours te turnen in Italië. En ook in de allroundfinale gaat het goed. Met hun legendarische combined oefening halen ze een totaalscore van 83,940 punten (3 oefeningen samen) en net zoals in de balansfinale de titel Vice-Europees kampioen. Hiermee doen ze nog een tikkeltje beter dan voorgangers Noam Patel (STB Gymnastics), Robin Casse (VGL Niel), Hannes Garré (Sportac Deinze) en Jonas Anthoon (TK Werchter) die in 2019 het brons pakten in Israël.

Voor onze jongens staat morgen, zondag 3 oktober, de tempo finale op de planning. We zien hen omstreeks 17.45 uur aan het werk.


  Teamgenoten meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) pakten eerder in de tempo finale nog het brons. Vandaag zijn ze, net zoals op het WK eerder dit jaar, goed voor het zilver. Vice-Europees kampioen Allround dus voor deze toppers. Morgen, zondag 3 oktober, komen zij om 18.35 uur nog in actie tijdens de balansfinale.


   Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze) toonden na een moeilijkere start tijdens de kwalificaties wat ze waard zijn in de allroundfinale. Met een prachtige choreografie brengen ze een sterke combined oefening waar alle turnfans enorm van genoten hebben. Ze eindigen op de 8ste plaats  met een totaalscore van 77,600 punten.


   Bij de juniores kwamen Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) opnieuw in actie. Met een mooie oefening en totaalscore van 77,490 punten worden ze knap 9de. Morgen zien we hen nog in actie tijdens de balansfinale, deze start om 14.00 uur.

    Dag 3 - Kwalificaties juniores & seniores

    Op de derde dag van het EK turnden onze vier Belgische teams hun tweede kwalificatie oefening. De punten van deze oefening worden bij hun eerste oefening geteld, en dan weten we of ze terugzien in de combined finale.

    Meisjes drie juniores Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) mochten als eerste Belgische team aantreden met hun balansoefening. Ze hadden duidelijk vertrouwen opgedaan en turnden een knappe oefening zonder fouten. Goed voor 27.450 punten en een plekje in de balansfinale op zondag 3 oktober!

    En door hun goede prestaties vandaag plaatste het meisjes drie zich ook voor de combined finale op 2 oktober om 14.30 uur! 

    Daarna was het de beurt aan onze seniores om hun tweede oefening op dit EK te brengen. Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) brachten een mooie balansoefening en krijgen 28.550 punten van de jury! Ze gaan als derde naar de balansfinale en kwalificeren zich ook voor de combined finale op zaterdag 2 oktober! 

    Heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) kon op donderdag 30 september al een zilveren medaille bemachtigen en zette het EK verder op dit elan. Met een goede tempo-oefening krijgen ze 27.300 punten van de jury. Ook zij plaatsen zich voor de finale van tempo én combined!

    Het laatste team dat in actie kwam vandaag was gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze). Met een iets mindere balansoefening van donderdag, wilden ze me hun tempo-oefening het vandaag beter doen. Ze scoorden uiteindelijk 26.240 punten en eindigen hiermee op de 10de plaats. Helaas net niet voldoende voor de tempo finale. We zien hen wel terug in de allroundfinale! Succes Helena en Pieter!    Dag 2 - Kwalificaties & finale seniores 

    Finale

    Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) brachten als tweede team hun oefening in de tempo-finale op dit EK. Ze deden het duidelijk een pak beter dan in de kwalificaties en behaalden een score van maar liefst 28.500 punten. Hiermee behalen ze de eerste medaille op dit EK voor de belgen, BRONS! Het goud is voor Rusland en zilver voor Portugal. 

    En ook het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) wist zich te plaatsen voor de finale vandaag. Bij hen was het die van balans. De jongens kwamen in actie samen met 5 andere teams en ook zij deden het beter dan in de kwalificaties! Met een fantastische score van 28.960 punten eindigen ze op verbluffende (!) 2de plek, ZILVER! 

    Vice-Europees kampioen it is! 

    Kwalificaties

    Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) beten de spits af van de Belgische teams. Zij startten vandaag met tempo en voerden een goede oefening uit, goed voor 27.900 punten en een vierde plaats. We zien hen vanavond terug in de finale omstreeks 19.30 uur.

    Het heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Gymfinity) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) mocht hun EK dan weer beginnen met balans. Ook bij hen verliep alles naar behoren en werden er geen grote fouten geturnd. Met een mooie score van 28.160 punten (4de plaats) zien we ook hen terug in de finale deze avond om 20.20 uur.

    Het derde Belgische team dat we in actie zagen vandaag was gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze). Voor hen was het hun eerste grote competitie in lange tijd en de stress was duidelijk voelbaar. Ze kregen 22.920 punten en eindigen op de 10de plaats. Hiermee zijn ze tweede reserve voor de finale later deze avond. Morgen zien we hen opnieuw in actie met hun tempo-oefening!

    > De finales deze avond zijn LIVE te volgen via de livestream

    Dag 1 - kwalificaties juniores 

    Bij de juniores (13-20 jaar) beet het nieuwe topsportteam Mirte Vercauteren (Sportac Deinze), Lauren Verbrugghe (Art Gym) en Sofie Jaeken (Ambitious Pro Gymnastics) de spits af. Voor deze meisjes was het hun eerste grote competitie samen, en de stress was voelbaar. Bij het eerste tempodeel ging het helaas mis maar ze herstelden zich en turnden verder een goede oefening. Met een totaalscore van 22.450 punten eindigen ze op de 18de plaats. Helaas dus geen finale voor de meisjes in dit onderdeel.

    Morgen, Donderdag 30 september is het de beurt aan onze seniores. 

    • 15.00 - 17.00 uur: Kwalificaties seniores Heren vier balans/Meisjes drie tempo
    • 17.15 - 18.45 uur: Kwalificaties seniores Gemengd paar balans
    • 19.30 - 20.15 uur: Finales seniores Meisjes drie tempo
    • 20.20 - 20.45 uur: Finales seniores Heren vier balans
    • 20.50 - 21.35: Finales seniores Gemengd paar balans
    De seniores werkten hun podiumtraining af en zijn klaar om morgen te schitteren! 

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen