EK ACRO - Vierde en vijfde plaats op laatste competitiedag in Holon

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 3 nov 2019   ‐   Tweet

#acro2019

Twee knappe finales op het EK in Holon

In Holon (ISR) gaat het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Op de laatste dag van het EK zagen we nog twee juniores teams in actie.

VERSLAG WEDSTRIJD DAG 4

Op de laatste dag van het Europees kampioenschap turnden twee teams nog een finale. Helena en Pieter brachten nogmaals hun tempo-oefening en kregen 27.600 punten van de jury. Hiermee eindigen ze hun EK met nog een 5de plaats!

Majlen en Nadoua wonnen gisteren nog een bronzen medaille en mochten ook vandaag in de balansfinale aantreden. Ze kregen 27.620 punten wat hen nog een knappe 4de plaats opbracht!


VERSLAG WEDSTRIJD DAG 3

Tijd voor de allroundfinale vandaag. Aan deze finale mocht per land één formatie aantreden en werden de punten van de kwalificatie van balans en tempo opgeteld om een totaalresultaat te bekomen. Helena en Pieter waren dat voor de categorie gemengd paar. Met hun combined oefening scoren ze 28.050 punten en komen hiermee op een totaal van 83.000 punten. Goed voor een 5de plaats!

Trio Laura Yana en Emma van OTM Gent turnen vandaag hun beste oefeningen en krijgen 26.950 punten. Met een puntentotaal van 80.100 eindigen ze op een knappe 8ste plaats. Bij de meisjes paren zagen we Majlen en Nadoua aan het werk. Zij zorgden voor de verrassing van de dag. Voor hun knappe combined krijgen ze 27.890 punten van de jury wat hen op een totaal van 81.690 punten brengt. Goed voor BRONS in het allroundklassement!


VERSLAG WEDSTRIJD DAG 2

De juniores, leeftijd 13-19 jaar, gaven de aftrap om 10.00 uur (Belgische tijd) met hun tweede oefening. Voor de gemengde paren was dat tempo, voor de trio's en duo's balans. We zien twee teams (Mixed pair en Meisjes paar) terug in de finale op 3 november om 13.00 uur.

Helena en Pieter verzamelen 27.400 punten en plaatsen zich hiermee voor hun tweede finale in Holon. Gemengd paar Margot en Seppe krijgen 27.190 punten voor hun tempo-oefening. Bij de meisjes drie zijn het opnieuw Laura Yana en Emma van OTM Gent die de beste oefening neerzetten. Met 26.320 punten staan ze eerste reserve voor de finale op 3 november. Trio Nora, Marie en Nell verzamelt 25.800 punten.

Als laatste zagen we de meisjes paren nog in actie vandaag. Majlen en Nadoua turnen een zeer knappe balansoefening en verzamelen 27.220 punten. Ook voor hen voldoende voor de finale op zondag 3 november. Malou en Pauline brengen eveneens een goede oefening en krijgen 27.100 punten. Door de 1 per land regel mogen zij elaas niet deelnemen aan de finale.


VERSLAG WEDSTRIJD DAG 1

Het topsportteam Helena Heyjens en Pieter Everaert was als eerste aan de beurt en turnde een knappe oefening met een vrolijke choreografie. Ze werden beloond met 27.550 punten van de jury en veroverden hiermee een plek in de finale (top 8). Laure, Yana en Emma volgden en turnden een knappe 26.830 punten bijeen, eveneens voldoende voor een plek in de finale!

Margot en Seppe kregen 27.270 punten van de jury. Het trio van Nora, Marie en Nell verzamelde 24.630 punten. Als laatste zagen we nog de twee duo's in actie. Majlen en Nadoua zetten de beste oefening neer en gingen met 26.580 punten naar de finale. Team Malou en Pauline kregen 25.920 punten.

Ook tijdens de finale turnden onze Belgen mooie oefeningen. Het trio van OTM Gent, Laure Yana en Emma verbeterden hun kwalificatie scoorde en behaalden 27.180 punten! Goed voor een 7de plaats. Ook het Duo van APG, Majlen en Nadoua turnde een knappe oefening en kreeg 26.480 punten van de jury. Hiermee eindigden ze op een knappe 6de plaats! Het gemengd paar Helena en Pieter kreeg 27.500 punten van de jury. Hiermee eindigen ze eveneens op de 6de plaats!

Belgische delegatie juniores

  1. Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze) - Topsportteam
  2. Margot Bogaerts & Seppe Beyens (Volharding Boom)
  3. Nelle Van der Taelen, Marie Mannekens & Nora Dejonghe (APG)
  4. Laure De Raeve, Yana Degroote & Emma Naudts (OTM Gent)
  5. Majlen Mattheessens & Nadoua Zaidi (APG)
  6. Malou Willemot & Pauline Calus (OTM Gent)

(Volledige Belgische delegatie juniores)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen