EK ACRO - GOUD en 4de plaats voor team BELGYM op laatste competitiedag in Holon

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 3 nov 2019   ‐   Tweet

#acro2019

3 Europese titels

Van 30 oktber tot 3 november gaat in Holon (ISR) het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Voor België komen 3 topsportformaties in actie op dit EK.

VERSLAG DAG 4 - 3/11

Op de laatste dag van het Europees kampioenschap streden onze seniores nog voor een laatste keer in de finale van tempo (Heren vier) en balans (meisjes drie).

Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) turnden verder op hun gouden elan en wisten ook vandaag de hoogste score neer te zetten. Met een enorm hoge score van 29.980 punten schrijven ze de derde Europese titel achter hun naam!

Het heren vier Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Robin Casse (VGl Niel) kende een minder goede kwalificatie voor tempo maar maakte dat vandaag goed. Met een mooie score van 27.870 punten eindigen ze net naast het podium op de 4de plaats.


VERSLAG DAG 3 - 2/11

Na de balans- en tempo-oefening stond vandaag, zaterdag 2 november, de combined-oefening op het programma in Holon. In de allroundfinale zien we van elk land één formatie in actie. Bij de seniores meisjes drie zijn het Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) die de Belgische driekleur verdedigen. Na de Europese titel op de tempo-oefening nemen ze ook de titel in de allroundfinale voor hun rekening. Het herenteam Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Robin Casse (VGl Niel) pakt het brons.


VERSLAG DAG 2 - 01/11

Bo, Lise en Yana brachten als eerste hun balans-oefening. Ze kregen 28.050 punten van de jury. Het trio van Charlotte, Talia en Britt deed duidelijk energie op van hun gouden medaille en zetten ook vandaag een knappe oefening neer. Met 29.630 punten kwalificeren ze zich als eerste voor de finale op 3 november!

Een mindere oefening voor het heren vier vandaag. Ze kregen 25.040 punten van de jury maar gaan met deze score wel nog door naar de finale op 3 november!


VERSLAG DAG 1 - 31/10

Trio Charlotte won afgelopen juni nog drie medailles (2 maal goud en 1 maal zilver) op de European Games in Minsk (RUS) en startte ook vandaag met hoge ambities aan hun competitie. Ze verzamelden 29.070 punten voor hun oefening tijdens de kwalificaties en veroveren hiermee een plek in de finale. Ook Belgisch kampioenen Bo, Yana en Lise brachten een knappe oefening. Met 27.850 punten eindigen ze op de 8ste plaats in de kwalificaties.

Het Belgisch heren vier nam het op tegen nog 5 andere landen waaronder grote favorieten voor de titel uit Portugal en Rusland. Noam, Jonas, Hannes en Robin brachten een goede balansoefening en klokte af op 28.680 punten. Voldoende voor de finale!

Om 18.00 uur startte de finale. Door de 1 formatie per land regel mocht enkel het trio van Charlotte, Talia en Britt aantreden. Ook het heren vier zagen we in actie. Beide turnden een knappe oefening en werden correct beloond door de jury. 29.300 punten voor het trio levert hen de Europese titel op. Met 29.380 punten kroonden de jongens zich vice-Europese kampioen.

Podium meisjes drie tempo

  1. BEL - 29.300 punten
  2. POR - 29.070 punten
  3. BLR - 28.590 punten

Podium heren vier balans

  1. RUS - 29.780 punten
  2. BEL - 29.380 punten
  3. POR - 28.900 punten

TEAM BELGYM

  1. Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym)
  2. Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) & Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics)
  3. Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Hannes Garré (Sportac Deinze), Jonas Anthoon (TK Werchter) & Robin Casse (VGl Niel)

Morgen zien we deze teams opnieuw in actie met hun tweede kwalificatie oefening. Veel succes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen