Allroundfinale voor Jimmy Verbaeys op EK

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 10 apr 2019   ‐   Tweet

#ecszczecin2019

Woensdag 10 april start het Europees kampioenschap met de kwalificaties van de heren. In de eerste twee subdivisies zien we 3 Belgische gymnasten in actie.

Eindklassement

In de eerste subdivisie is het Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) die de Belgische driekleur verdedigt. Voor Luka zijn eerste grote internationale competitie waar hij allround, aan alle zes de toestellen, in actie komt. Luka start samen met de gymnasten uit Georgië en Servië aan paard met bogen. Luka eindigt zijn EK met een totaalscore van 76,431 punten. In de tweede subdivisie zijn het Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) die in actie komen. Jimmy Verbaeys komt net als Luka Van den Keybus in actie in de allround competitie en turnt een stabiele wedstrijd. Een totaalscore van 80,198 punten brengt hem op een 19de plaats, goed voor een plaats in de allroundfinale op vrijdag 12 april. Jonathan Vrolix zien we aan het werk aan grond, ringen en rek. Vooral aan grond turnt Jonathan een knappe oefening, zijn score van 14,300 punten is helaas niet voldoende voor een toestelfinale.

Maxime Gentges (FfG) komt omwille van acute pijn in de elleboog niet in actie tijdens het EK. Of we onze jongens terug zien in de allroundfinale en/of toestelfinales weten we deze avond na de laatste subdivisie omstreeks 19.40 uur. Donderdag 11 april staan de kwalificaties voor onze meisjes op het programma. Hen zien we eveneens in actie in subdivisie 1 en 2. Vrijdag staan de allroundfinales op het programma en zaterdag en zondag de toestelfinales.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen