EK TRA-DMT-TU: Belgische delegatie gekend!

Els Coppieters   ‐  Woensdag 14 mrt 2018   ‐   Tweet

Terwijl in België de Acrotop het beste van zichzelf geeft tijdens het WK, zullen de Europese springers naar Baku (AZE) trekken voor het Europees Kampioenschap Trampoline, DMT en Tumbling. Van 12 tot 15 april springen zij voor de titels, medailles of finaleplaatsen. De selectieprocedure is afgelopen we kunnen jullie het Belgische team voorstellen.

Op de trampoline zal Loïc Lenoir (WIK Oostende) de Belgische eer verdedigen in de senoirescompetitie. Deze wedstrijd is ook selectief voor de European Games, dus voor hem hangt er naast een individuele prestatie ook nog iets extra aan vast. Bij de juniores wordt België vertegenwoordigd door de 2 jongens Günay Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Darwin Billet ( Lenig & Vlug Beveren-Leie), die zowel aan de individuele wedstrijd als samen aan het synchroonspringen zullen deelnemen. En we kunnen voor het eerst ook aantreden met een meisjesteam. Dit team bestaat uit Augustus Davis (Lenig & Vlug Beveren-Leie), Amelie Nuytten (WIK Oostende), Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Deze laatste twee meisjes nemen ook deel aan de synchrooncompetitie.

Op de tumblingbaan is de leading lady Tachina Peeters (Gymplus). Als ervaren senior verwachten we een mooie prestatie van haar en hopen we dat de juniores zich daaraan kunnen optrekken. Het meisjesteam bestaat uit Anna Buyens (Gympuls Essen), Hannelore Tuyteleers (Gymflex), Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) en Jill Stegen (Turnkring Bilzen). De enige mannelijke Belgische tumbler is Noah Houbrechts (Creativa Schelle) die in de juniorescompetitie aan de start komt.


In de discipline DMT hebben we in elke categorie een deelnemer. Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) en Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) verdedigen de eer bij de seniores terwijl Lore Bosmans (Turnkring Altis Hulshout) en Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) het beste van zichzelf geven in de junioreswedstrijd.

Voor het programma en de praktische info verwijzen we naar de activiteitenpagina van het EK.

We wensen alle gymnasten en hun trainers heel veel succes met de laatste voorbereidingen in rechte lijn naar het EK!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen