Tweemaal GOUD en ZILVER voor Acrotrio op European Games

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 22 jun 2019   ‐   Tweet

#minsk2019

Van 21 tot 30 juni staat in Minsk (Wit-Rusland) de tweede editie van de European Games op het programma. Deze European Games worden, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd.

Het meisjes drie Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), Talia De Troyer (Sportac Deinze) & Britt Vanderdonckt (Wild Gym) kwam reeds op de eerste wedstrijddag van deze European Games in actie. Op hun programma staan 3 wedstrijden gepland, de balans-, tempo- en combined competitie.

Tijdens de afgelopen World Cups (Puurs en Maia) bewezen de meisjes reeds wat ze waard zijn. Tweemaal zilver en enkel hun grootste concurrent, de dames van Rusland, kon hen toen van de eerste plek weghouden. Charlotte, Talia en Britt startten hun wedstrijd met hun balansoefening. Met een knappe oefening dienen ze enkel de meisjes van Wit-Rusland te laten voorgaan, ZILVER dus voor Team Belgym.

  1. BLR - 29,520 punten
  2. BEL - 29,230 punten
  3. POR - 28,570 punten


Even later zien we onze Belgische trots opnieuw in actie met hun tempo-oefening. Ook hier houden ze het hoofd koel en gaat het zoals gepland. Hier doet niemand beter en met een totaalscore van 28,830 punten gaat het GOUD naar België.

  1. BEL - 28,830 punten
  2. POR - 28,740 punten
  3. BLR - 28,090 punten


Zondag 23 juni was het de beurt aan de combined-oefening. Met veel enthousiasme en energie starten Charlotte, Talie en Britt aan hun competitie. Met hun aanstekelijke choreografie uit de hand van Irina Shadrina hebben ze het publiek onmiddellijk mee. Met een voorsprong van 0,850 is ook in deze competitie het GOUD voor België.

  1. BEL - 29,960
  2. POR - 29,110
  3. BLR - 29,060

Het Russische trio Chebulanka, Parshina en Zagoskina komt niet in actie tijdens deze European Games. Zij reisden wel af naar Minsk maar komen omwille van medische redenen niet in actie.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen