EK Ritmiek - Update dag 2

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 1 jun 2018   ‐   Tweet

#EChGuadalajara

Van 1 tot 3 juni gaat in Guadalajara (ESP) de 34ste editie van het Europees kampioenschap Ritmiek door. Twee Belgische juniores verdedigen de Belgische driekleur.

Update 2 juni

Vandaag stonden de overige twee tuigen op de planning. Als eerste turnen de meisjes hun routine met lint. Bij beide ging dit onderdeel iets minder. Anastassia haalde 9.400 punten en Mayté 9.200 punten.

Knotsen ging gelukkig vlotter voor allebei! Anastasia scoorde 9.600 zonder grote fouten. Mayté haalde 10.800 binnen met haar knotsoefening. Geen tuig finales dus maar wel een super ervaring voor de juniores!

Update 1 Juni

Vandaag turnen Mayté Van Kampen en Anastassia Edel (Forza Ritmica Gent) hun eerste kwalificaties met bal en hoepel in Spanje. De meisjes komen na de middag in actie in rotatie 2. Mayté had wat last van de zenuwen en zet een voet buiten bij haar oefening met bal. Ze krijgt 10.650 punten. Voor Anastassia gaat het beter en zij zet een mooie oefening neer. Goed voor 12.050 punten.

Bij het tweede tuig, hoepel, zien we opnieuw veel mooie oefeningen. Nu zijn de rollen omgedraaid. Mayté scoorde 11.900 punten, haar hoogste score internationaal met hoepel! Anastassia verliest jammer genoeg twee keer haar hoepel en verzamelt 8.725 punten.

Morgen turnen de meisjes nog hun kwalificaties met lint en knotsen.


Bij de seniores strijden de meisjes in de individuele categorie voor de Europese titel allround. De 24 beste gymnasten van het vorige EK mogen hier strijden om te titel. Wereldkampioene Dina Averina, die te gast was op het Gymgala 2017, krijgt zware concurrentie van haar tweelingszus Arina en de Israelische Linoy Ashram. Benieuwd wie deze strijd zal winnen! Presentator van dienst Niels Daniel zal de competitie in goede banen leiden!

Bij de seniores groepen is het, het eerste EK sinds de Olympische spelen. Er is veel veranderd sindsdien met de nieuwe code! Het is voornamelijk uitkijken naar de groepsoefening van Bulgarije, Italië en Rusland.

In de junioren competitie zien we de nieuwste talenten aan het werk. Vooral die meisjes van Rusland, Wit-Rusland, Ukraine, Italië en Spanje tonen elk jaar opnieuw hun talenten. Ook België doet mee in deze categorie. Mayté Van Kampen en Anastassia Edel (Forza Ritmica Gent) staan te popelen om onze driekleur te verdedigen.

Competitie volgen? Dat kan!

PLANNING

  • 1/6 - Kwalificatie Hoepel en bal
  • 2/6 - Kwalificatie Lint en Knotsen
  • 3/6 - Tuig finale top 8
Veel succes Mayté & Anastassia!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen