Nina Derwael pakt GOUD op World Cup

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 24 nov 2018   ‐   Tweet

#wearettm

43RD TURNIER DER MEISTER FIG INDIVIDUAL APPARATUS WORLD CUP

In het Duitse Cottbus stonden vandaag, zaterdag 22 november, de eerste toestelfinales op de planning van de World Cup Toestelturnen. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kwam in actie aan de damesbrug en pakte opnieuw goud.

Op donderdag 22 november kwam Nina Derwael voor het eerst terug in competitie sinds ze wereldkampioen aan de damesbrug werd. Met een knappe oefening kon ze zich als 2de plaatsen voor de finale aan dit toestel. Enkel de Chinese Yilin Fan deed beter tijdens de kwalificaties. Vandaag kwam Nina Derwael als 2de in actie tijdens de finale. Een sterke routine leverde haar 15,100 punten op, opnieuw goed voor goud. Het zilver ging naar de Braziliaanse Rebecca Andrade (14,500 punten) en de Chinese Yilin Fan pakte het brons (14,433 punten).


Op zondag 25 november kwam Axelle Klinckaert (GymMax) in actie tijdens de finale aan grond. Haar oefening was minder sterk dan tijdens de kwalificaties en met een totaalscore van 12.900 eindigt Axelle op de 7de plaats. Het goud en zilver was voor Flavia Saraiva en Jade Barbosa uit Brazilië en het brons ging naar Marta Pihan Kulesza (POL).

(Foto: Thomas Schreyer)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen