Goud voor Tachina Peeters op World Cup Valladolid

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 6 okt 2019   ‐   Tweet

#wearetumbling#wearetrampoline

Tachina Peeters wint haar eerste gouden medaille op een Wolrd Cup!

In het Spaanse Valladolid stond vandaag, 6 oktober, de finale van de World Cup TU TRA DMT op de planning. Daarnaast zagen we ook nog de gymnasten in het Trampoline Synchroon aan het werk.

Joris Geens & Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) kwamen vandaag in actie in het Synchroon trampoline. De eerste reeks werd mooi uitgevoerd maar bij de tweede reeks gingen ze helaas de mist in. Ze behalen in Valladolid een totaalscore van 56.110 punten met hun twee reeksen. Niet voldoende voor de finale later op de dag. We zien Joris en Simon opnieuw in actie op het WK in Tokio begin december.

Op de tumblingbaan zagen we vandaag Tachina Peeters (Creativa Schelle) en Sam D'Hoop (Turnkring Oostakker) in actie. Beide wisten zich gisteren te kwalificeren met twee knappe reeksen! Ook vandaag turnden ze de pannen van het dak. Sam behaalt op zijn eerste World Cup finale als senior een totaal van 71.200 punten en eindigt op een zeer knappe 4de plaats!


Tachina Peeters wist zich gisteren als eerste te kwalificeren voor deze finale. Ze bewees dat ze klaar was voor haar moment en knalde opnieuw twee reeksen op de baan. Met een totaalscore van maar liefst 70.00 punten zet ze de beste score neer van de wedstrijd en verbetert ze haar persoonlijk record! Een verdiende gouden medaille! In 2017 behaalde Tachina al zilver op dezelfde World Cup in Valladolid.


Podium mannen

  1. Vadim Afanasev (RUS) - 78.200 punten
  2. Rasmus Steffensen (DEN) - 75.600 punten
  3. Blake Grainger (AUS) - 71.600 punten

Podium vrouwen

  1. Tachina Peeters (BEL) - 70.000 punten
  2. Shanice Davidson (GBR) - 69.100 punten
  3. Meggan Kealy (GBR) - 68.300 punten

Als laatste kwam Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) in actie in de discipline Dubbele Minitrampoline. Bij hem ging het helaas iets minder vlot en met een totaalscore van 55.500 punten eindigt hij op de 7de plaats in de finale van DMT.

Podium DMT

  1. Mikhail Zalomin (RUS) - 79.000 punten
  2. Diogo Carvalho Costa (POR) - 75.000 punten
  3. Alexander Renkert (USA) - 74.200 punten
Dikke proficiat aan alle gymnasten en coaches!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen