Nina Derwael pakt Europese titel en zilver, Axelle Klinckaert pakt brons!

Delphine Gosseye   ‐  Zondag 5 aug 2018   ‐   Tweet

#ec2018

3 EK-medailles voor België!

Zondag 5 augustus, the day voor onze seniores van het Delhaize TOP-team. Onze gymnasten zetten alles op alles en geven het beste van zichzelf tijdens de individuele toestelfinales.

Onze Belgische meisjes halen maar liefst 4 toestelfinales op dit EK in Glasgow. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kwalificeert zich voor de finales aan damesbrug en balk. Ook Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) wist een plaatsje in de balkfinale te bemachtigen en Axelle Klinckaert (GymMax) kwam als 3de sterkste gymnast uit de kwalificaties aan de grond. Tijd voor de finales!

Finale Damesbrug

Regerend Europees kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) is er klaar voor. Ze komt als tweede van de 8 finalisten in actie. Ze start haar oefening met Buckum gestrekt tkatchev over de legger en turnt hiermee een element met een moeilijkheidswaarde van 0,7. Hierna komt het na haar genoemde element de Derwael-Fenton met Ejova naar de lage legger. Met een goede combinatie van de Buckum volledige draai met full-in back out voert ze een perfecte afsprong uit. Met een score van 14,733 zien we de brugoefening van ons Nina zoals we haar kennen en pakt ze opnieuw de EUROPESE TITEL aan dit toestel.

Finale Balk

In de balkfinale zien we twee Belgische meisjes aan het werk. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt als tweede gymnast in actie. De stress is merkbaar maar ze turnt een mooie oefening in haar eerste toestelfinale op een EK! 12,266 punten voor haar en een 7de plaats, proficiat Maellyse!

Nina Derwael komt onmiddellijk na de prijsuitreiking aan de Damesbrug in actie op de balk. Ze start haar oefening met een opsprong rondat open salto, gevolgd door flik open salto. Mooi uitgevoerde drievoudige pirouette gevolgd door haar afsprong, auerbach schroef salto af. Ze doet nog iets beter dan in de kwalificaties en haalt 13,600 punten. Hiermee voegt ze de titel Vice-Europees kampioen balk tot aan haar palmares.


Finale Grond

Aan grond is het Axelle Klinckaert (GymMAX) die ons verwent met haar fantastische oefening. In de kwalificaties haalt ze een score van 13,400 en de 3de plaats. Ze start haar oefening met een mooie dubbele pirouette. Een knappe eerste reeks schroef uitstappen dubbel gehurkte salto. Een bloklanding in haar tweede reeks met dubbel gestrekte salto. Ze gaat verder met een gymnastische serie en ook haar derde reeks, full-in gehoekte salto is een feit. Afronden doet Axelle met een prima dubbele hoeksalto. Met een score van 13,400 pakt ze het brons!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen