FIT-Challenge 2017 - Brons voor België op jeugdcompetitie

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 11 jun 2017   ‐   Tweet

#fitchallenge2017

Bronze girls! BEL 1 - Foto Els De Nil

Op dag 2 van de Flanders International Team Challenge staan de jeugdcompetitie en de finales gepland. In de voormiddag neemt de jeugd de competitiehal over. Tijd om te tonen wat ze in hun mars hebben.

Op zaterdag 10 juni zagen we de juniores en de seniores reeds in actie. De Belgen verzamelden hier heel wat medailles!

Vandaag is het de beurt aan de jongste gymnasten. Voor de meeste van deze beloftevolle meisjes was het een eerste ervaring op een wedstrijdpodium. We zien gymnasten uit Nederland, Frankrijk en Ierland aan het werk. De Belgische delegatie leverde vier ploegjes af! Ze kwamen voor het eerst aan de beurt aan grond en sprong.

Alle Belgische meisjes die deelnamen aan de jeugdcompetitie

De Franse meisjes tonen onmiddellijk wat ze waard zijn. Ze nemen een grote voorsprong en geven die niet meer af. Ze winnen uiteindelijk ook de teamcompetitie met 150.029 punten. Het zilver is voor Nederland 1 met 141.929 punten en het brons gaat naar een van onze ploegjes, namelijk BEL 1 met 141.329 punten.

Ook in de individuele ranking neemt Frankrijk de leiding. Ze vullen bijna het volledige podium! Op de derde plaats is er namelijk een ex aequo met Nederland. Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare) is met 47.599 punten de beste Belgische gymnast!

Onze trainers hadden er alvast veel zin in!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen