FIT-Challenge 2017 - Rune Hermans wint allround, Maellyse Brassart pakt zilver!

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 10 jun 2017   ‐   Tweet

#fitchallenge2017

In Gent turnden ook onze Belgische seniores op zaterdag 10 juni hun kwalificaties tijdens de Flanders International Team Challenge. De meisjes toonden enkele zeer mooie oefeningen en pakken maar liefst 2 medailles!

Na de fantastische prestaties van de juniores, zij werden 3e in de teamcompetitie, was het de beurt aan de seniores om te tonen wat ze in hun mars hadden. Gisteren werkten ze hun podiumtraining netjes af en ook vandaag kwamen ze zelfverzekerd de arena binnen.

Het senioreneteam bestaat uit: Maellyse Brassart (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Senna Deriks (Gymgroep AS), Nina Derwael (TK. Sta paraat-P.H.H. Hasselt), Rune Hermans (Gym Haccht) en Julie Meyers (TK. Sta paraat-P.H.H. Hasselt).

Rune, Maellyse en Julie starten met 3 goede oefening aan de sprong. Het volgende toestel is de damesbrug. Daar vervoegen Nina en Senna het team. Na deze twee toestellen staat Rune Hermans voorlopig aan de leiding van deze subdivisie.

Aan het derde toestel, balk, turnnen Maellyse, Nina, Julie en Rune. Maellyse turnde een mooie eerste oefening met een kleine val. Teamgenote Nina volgde met een heel elegante balkoefening. Ook Rune en Julie turnen goede oefeningen. Het vierde en laatste toestel is grond. Zowel Julie, Maellyse als Rune geven het beste van zichzelf. Het blijft spannend tot op het laatste moment! De punten zijn uiteindelijk meer dan terecht en Rune en Maellyse nemen de eerste en twee plaats in!

Omdat er niet aan elk toestel 4 meisjes turnden worden ze niet opgenomen in het teamklassement.

De meisjes verzekerden zich wel van een plaatsje in de finale op zondag 11 juni om 15 uur. Het team wordt samengesteld uit juniores en seniores.

In de teamcompetitie werd het een spannende strijd tussen Italië en Frankrijk. Uiteindelijk zag het podium er zo uit. Goud voor Italië met 208.861. Zilver voor Frankrijk met 208.528 en brons voor Spanje met 203.361.

Proficiat aan alle landen en gymnasten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen