BRONS voor België in teamfinale FIT-Challenge 2017

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 11 jun 2017   ‐   Tweet

#fitchallenge2017

Italië wint teamfinale

België haalde al heel wat medailles de afgelopen wedstrijden. Zowel de junioren, senioren als jeugd wisten tijdens de kwalificaties een plekje op het podium te veroveren. Ook tijdens de finale hielden ze het hoofd koel en wisten ze goede oefeningen neer te zetten.

Tijdens de finale op de FIT-Challenge zien we de beste gymnasten uit de kwalificaties terug. De teams zijn samengesteld uit juniores en/of seniores. Aan elk toestel treden telkens 2 juniores en 2 seniores aan.

We hebben 7 teams in deze finale: Italië, Frankrijk, Spanje, Mixed 1 (Turkije, Zwitserland & Polen), Mixed 2 (Ierland & Oostenrijk), Mixed 3 (Zweden & Israel) en België.

De gymnasten uit Italië en Frankrijk turnden zich tijdens de kwalificaties al in de kijker en vormen ook vandaag weer de grootste concurrentie. Ook Spanje is een land om naar uit te kijken. De Mixed groups zijn samengesteld met gymnasten uit verschillende landen.

Het team van België bestaat uit 9 gymnasten, 5 seniores en 4 juniores: Maellyse Brassart (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Senna Deriks (Gymgroep AS), Nina Derwael (TK. Sta paraat-P.H.H. Hasselt), Rune Hermans (Gym Haccht), Julie Meyers (TK. Sta paraat-P.H.H. Hasselt), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Kay-Li De Neef (Gymka), Cassia Priels (FfG) en Julie Vandamme (Turnclub Varsenare).

De wedstrijd verloopt enorm spannend. Frankrijk en Italië prijken al snel bovenaan de ranking en strijden voor plaats 1 en 2. Voor plaats 3 blijft het tot de laatste rotatie spannen tussen België en Spanje. Nina Derwael sluit de wedstrijd af met een bangelijke oefeningen aan de damesbrug.

Het is uiteindelijk België die met 202.128 punten op het podium mag plaatsnemen naast buurland Frankrijk (208.064 punten) en Italië (212.062) die de FIT-Challenge wint!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen