Geslaagd eerste symposium Tumbling

Els coppieters   ‐  Dinsdag 27 aug 2019   ‐   Tweet


Afgelopen zondag ging in Bilzen het allereerste Symposium Tumbling door. Het opzet was om van elkaar en van experts met de nodige ervaring te leren om gymnasten op een hoger (internationaal) niveau te krijgen.

Het symposium werd geleid door Jamie Leach (trainer Tumbling uit Groot-Brittanië die professioneel aan de slag is bij Volharding Meerhout), Luk Goris (persoonlijke trainer beste Belgische gymnaste Tachina Peeters en coach in Groot-Brittanië) en Kristof Willerton (ex-wereldkampioen, toptumbler en coach in Groot-Brittanië). Heel wat kennis en ervaring dus van drie mensen die fulltime met Tumbling bezig zijn.

Tijdens het symposium werd die kennis en ervaring uitgewisseld tijdens debat, coaching scenario's en technische sessies. Trainers konden ook met hun vragen, problemen of specifieke situatie bij hen en bij elkaar terecht om te zoeken naar oplossingen.


De deelnemers waren alvast erg enthousiast en hebben heel wat opgestoken. Voor herhaling vatbaar! Jammer dat niet alle trainers van gymnasten met internationale ambities aanwezig waren.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen