Gymnastiekfans bouwen grandioos feest op Gymgala

Elien Van Deynse   ‐  Zondag 15 dec 2019   ‐   Tweet

#gymgala2019

Gymgala 2019, een wervelende show voor de hele familie

Zaterdag 14 en zondag 15 december vormde een uitverkochte Lotto Arena het decor voor de 21ste editie van het GYMGALA 2019. Het Gymgala is reeds jarenlang de eindejaarshow bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Dit jaar geen twee, maar wel 3 shows met de beste Belgische en internationale gymnastieksterren.

De internationale wereldtop bracht samen met de Belgische toppers en special acts een prachtige show voor jong en oud. Maureen Vanherberghen zong het Gymgala in met dé Gymgala song! Noah Kuavita (Silok Deurne) en Daan Kenis (Turnclub De eik Lommel) trokken met een battle de ambiance in gang! Op zondag kwamen ook Gymbo en Gymba meevieren!

Olympische selectie Team BELGYM

De seniores meisjes van Team BELGYM brachten samen een nummer met lichtgevende ballen. Deze elf meisjes zijn allen in de running voor het Olympisch team dat deze zomer naar Tokyo trekt. Onze wereldkampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) was natuurlijk ook van de partij, tot groot jolijt van de vele Nina-fans!

Daarnaast zagen we de meisjes Toestelturnen nogmaals in actie tijdens het groepsnummer Acro & Toestelturnen. Ook dit jaar zorgde choreografe Irina Shadrina voor een sprookjesachtig tafereel.

Internationale wereldtop

Flavia Saraiva (BRA) turnde het afgelopen WK de pannen van het dak en liet ook hier in Antwerpen zien wat Toestelturnen op het hoogste niveau inhoudt. We hadden eveneens twee Vice-wereldkampioenen én een Olympiër te gast in de Lotto Arena! Tumbler Elliott Browne (GBR), Toestelturner Artur Dalaloyan (RUS) en trampolinespringer Hancharou Uladzislau (BLR) kwamen maar wat graag voor de tweede keer naar Antwerpen! Ze brachten gymnastiek van het allerhoogste niveau wat voor veel aah's en ooeeh's zorgde in de zaal!

Belgische toppers

Het Gymgala is steeds het uitgelezen moment om de Belgische gymnasten in eigen land in actie te zien. Naas onze wereldkampioene Nina Derwael zagen we ook onze Belgische acrotoppers die op het afgelopen EK maar liefst 5 medailles wisten te behalen aan het werk. De Europese kampioenen Charlotte Van Royen, Talia De Troyer en Britt Vanderdonckt wisten het publiek te bekoren met hun balansoefening. Trainingsmakkers en Vice-Europees kampioenen balans Noam Patel, Hannes Garré, Jonas Anthoon & Robin Casse brachten het publiek tot het puntje van hun stoel. Zij werden eveneens gehuldigd voor de prestaties het afgelopen jaar. Ook Yana Vastavel, Lise De Meyst en Bo Hollebosch en gemengd paar Helena Heijens en Pieter Everaert bevestigden nog maar eens dat België meedraait aan de wereldtop.

Tumblers Tachina Peeters (Creativa Schelle) en Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) trampolinespringers Joris Geens & jarige Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren Leie), wereldkampioenen Recrean Skippers schitterden voor eigen publiek. Ook de jongens en meisjes van Team BELGYM Toestelturnen vervoegden onze indrukwekkende cast.

Ook heel wat gymnasten toestelturnen zagen we individueel aan het werk. Zo mochten Senna Deriks (Gymgroep A.S.), Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare), Noémie Louon (Turnclub Varsenare) hun kunsten laten zien aan brug en balk. Bij de jongens waren het Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) die het publiek amuseerden met hun oefening!

Special acts

Een enorme opstelling met ringen rees op vanuit de Lotto Arena. De Zwitserse groep TV Wald bracht een spectaculaire act aan zes ringen. Synchroon en a capella swingden ze met meervoudige salto's in het rond. Wat een groep! C-Fam, gekend van Belgium's Got Talent, toonde dan weer waar hip hop nu echt voor staat. Ambiance in de Lotto arena! De Japanse gymnasten van Aomory university kregen met hun synchroon choreografie aan grond de volledige Lotto Arena stil.

De gymnasten en special acts werden begeleid door heel wat live muziek die de show naar hogere sferen bracht!


Volgend jaar gaat het Gymgala door op 12 en 13 december. Zet deze data alvast in jou agenda!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen