Hoog Zwitsers bezoek in de topsporthal

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 8 feb 2018   ‐   Tweet

#wearettj

BEL meets SWISS


Nationale Zwitserse ploeg in Gent

Tijdens de week van 5-9 februari traint een equipe van 12 Zwitserse jongens Toestelturnen in de Topsporthal te Gent.

Het is druk in de Topsporthal te Gent. Het rek, de herenbrug, de ringen, de sprong en het paard zijn frequent bezet. Dat komt omdat de nationale ploeg van Zwitserland op bezoek is. 12 jongens tussen de 18 en 24 jaar trainen een weekje op Belgische bodem. Deze uitwisseling is een goede zaak want zo kunnen onze jongens ook op stage in Zwitserland.

De ploeg die we op bezoek hebben bestaat uit: Pablo Brägger, Marco Rizzo, Oliver Hegi, Marco Walter, Eddy Yusof, Christian Baumann, Benjamin Gischard, Taha Serhani, Sascha Coradi, Marco Pfyl, Henji Mboyo, Samir Serhani. De jongens trainen in Gent onder leiding van hun Zwitserse coaches: Laurent Tricoire, Laurent Guelzec, Bernhard Fluck.

Dat de Zwitsers niet de minste zijn blijkt uit hun vele goede resultaten. Zo namen Pablo (16de AA), Oliver, Eddy (12de AA) en Christian deel aan de Olympische Spelen in Rio (2016). Pablo werd 12de in de AA-finale op het wereldkampioenschap in Montréal in 2017 en ook Eddy stond in de AA finale op die wedstrijd (19de). Oliver wist dan weer een plaatsje te bemachtigen in de Brug finale in Montréal.

(Eddy Yusof - World Championschips CAN - Foto Thomas Schreyer)

Voor de Belgische seniores jongens is het zeer tof om te zien welke kwaliteiten andere landen in huis hebben en hoe zij trainen. Ook de juniores vinden het fantastisch om de oudere jongens aan het werk te zien, zij kijken hier enorm naar op!

(De Belgische delegatie en de Zwitserse delegatie samen op de foto)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen