Iedereen turnt - Peuter & mama turnen

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 28 nov 2017   ‐   Tweet

#iedereenturnt

Robyn & Sep op de foto met mama Anneleen & Lieselotte

Gymnastiek is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden en goede elementen turnen op de mat. Gymnastiek is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen turnt', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijft dat gymnastiek leeft bij iedereen!

In Turnclub Sportiva Sint-Gillis-Waas ontmoeten we Anneleen en Lieselotte. Twee jonge mama's die onder leiding van trainster Silke 1 à 2 keer per maand aan peuter-mama turnen doen.

Mama Anneleen komt samen met dochter Robyn (°29/01/2016) naar de turnles. Mama Lieselotte was zelf jarenlang trainster bij de club en brengt haar zoontje Sep (°04/02/2016) mee.

Lieselotte en ik hebben in het middelbaar samen op school gezeten (Sport-Wetenschappen) en onderhouden onze vriendschapsband door regelmatig af te spreken en nu dus ook samen met de kindjes te gaan turnen. - Anneleen

Wat is Peuter-mama turnen?
Lieselotte: In de club heet de activiteit peuter-ouderturnen. Samen met ons kindje nemen we deel aan de 45-minuten durende turnles. We starten altijd met een opwarming waarbij we samen met ons kindje oefeningen en opdrachten uitvoeren. Daarna gaan we over naar de kern van de les. Soms is dit één groot klim -en klauterparcours. Een andere les is het werken in postjes, waarbij er met een bal gespeeld wordt, waarbij we klimmen en klauteren en waarbij er een parcours is op evenwicht. Tijdens de kern is het de bedoeling dat we ons kindje begeleiden bij het uitvoeren van de opdrachten.


Hoe kwamen jullie bij deze 'discipline' terecht?
Anneleen: Ik doe zelf heel graag aan sport en was op zoek naar iets wat je samen met een peuter kon doen. Lieselotte vertelde me dan dat in de turnclub waar zij vroeger lesgaf er een les bestaat voor peuters waarbij de mama of papa wel mee aanwezig dienen te zijn, maar waarbij de les echt voor de peuter bestemd is. Dit was de enige turnclub in de buurt waar zo’n lesjes georganiseerd worden voor peuters jonger dan 2,5jaar. De beslissing was snel gemaakt!

Lieselotte: Ik vind het belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd bewegen. Toen ik hoorde dat de club met dit initiatief ging starten was ik dolenthousiast. Het is leuk om samen met je kindje een activiteit te doen.

Wat hopen jullie te bereiken met het volgen van deze lesjes?
Anneleen: Met deze lesjes wil ik graag mijn dochter de kans geven om al eens kennis te maken sport, zodat ze later snel kan inpikken bij andere sportlessen. Uiteraard is het ook ontspanning en ‘bonding time’ voor mama en dochter.

Lieselotte: Ik hoop dat Sep op deze manier de overstap naar het kleuterturnen gemakkelijk kan maken. We doen dit zeker als ontspanning. Omdat de kinderen nog zo jong zijn, is het plezier hebben tijdens de les het belangrijkste. Met klimmen, klauteren, evenwicht, balvaardigheden legt hij een brede basis voor sporten voor later.


Wil je ook graag aan peuter-ouder turnen doen? Zoek dan een club bij jou in de buurt via deze link.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen