Initiator Gym voor senioren - schrijf je nu in!

Els Coppieters   ‐  Dinsdag 8 jan 2019   ‐   Tweet

Geef jij les aan senioren of ga je dat binnen kort doen en wil je hen (nog) beter begeleiden? Volg dan de specifieke opleiding 'Initiator Gym voor Senioren'

Steeds meer mensen worden ouder. Steeds meer ouderen hebben interesse in sport. Gymnastiek is een life-time sport, tenminste als het afgestemd is op alle leeftijden. Sommige doelgroepen vragen een aangepaste aanpak. Zo ook de 55-plussers. Wil je iedereen zo lang mogelijk bij je club houden? Dan is de cursus Initiator Gym voor senioren zeker een aanrader. De cursus bestaat uit drie modules:

  • Algemeen Gedeelte: indien je al een initiator diploma hebt, kan je uiteraard vrijstelling krijgen voor deze module.
  • Module Begeleiden van sportende senioren: in deze module leer je wat er verandert er bij het ouder worden en hoe je hierop moet inspelen bij het initiëren/begeleiden van je sporttak.
  • Praktijkmodule Gym voor senioren: hier maak je kennis met een oefenpakket aangepast aan de leeftijd.

De cursus start binnenkort in Brasschaat en er zijn nog een paar plaatsen. Aarzel niet en schrijf je in! Je kan deze opleiding ook combineren met de cursus 'Initiator Dans voor Senioren', want een aantal vakken lopen parallel.


Heb je al een initiatordiploma of ben je regent/bachelor of licentiaat/master LO, dan heb je een aantal vrijstellingen. Vraag gerust meer info hierover.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen