Initiatorcursus Kleutergym in de zomervakantie

Lore Marguillier   ‐  Vrijdag 9 mrt 2018   ‐   Tweet

#vtsgym

Vernieuwde toelatingsvoorwaarden!

Sinds 2017 bestaat de opleiding tot Initiator Kleutergym. Na evaluatie van de opleiding werden de toelatingsvoorwaarden aangepast en is de opleiding nu toegankelijk voor élke trainer die minimum 17 jaar wordt in het kalenderjaar van de cursus. Voldoe jij aan deze voorwaarde? Schrijf je dan snel in!

Er zijn heel wat trainers die zich in de club specialiseren in het geven van lessen kleutergym en zo de nieuwe generatie warm maken voor een levenslange turncarrière. Speciaal voor hen bestaat er de Initiatorcursus Kleutergym waarin je leert hoe kleuters zich ontwikkelen, hoe je op hun behoeften kan inspelen, welke activiteiten je best kan aanbieden, hoe je alles organiseert en inplant en op welke manier je de betere bewegers kan detecteren. Een zeer interessante opleiding dus veel élke trainer kleutergym!

In augustus organiseren we deze opleiding Initiator Kleutergym in zijn vernieuwde vorm!

Toelatingsvoorwaarde? Minimum 17 jaar worden in 2018

Planning?

  • 2 en 3 augustus : Theoretische module 1 (identiek in elke Initiatoropleiding) (Examen: 1 september)
  • 4 augustus + 6 tot en met 9 augustus: Praktijkmodule 2 en 3 (Examen: 10 november)
  • Stage (module 4) zelf in te plannen na afloop van de lessen

Vrijstellingen?

  • Ben je reeds Initiator in een andere discipline? Dan moet je Module 1 niet opnieuw volgen.
  • Ben je reeds Multimovebegeleider? Dan dien je het vak 'Situering en aandachtspunten van Multimove voor kinderen en Sportsnack' uit Module 2 niet meer te volgen.
  • Ben je reeds Bachelor Kleuteronderwijs? Dan ben je vrijgesteld voor de vakken 'Ontwikkelingskenmerken en Omgaan met kleuters' en 'Lesorganisatie kleutergym' uit Module 2.

Voor meer info over de opleiding én de mogelijkheid om je direct in te schrijven kan je terecht op de website van de Vlaamse Trainersschool.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen