Juryleden, het wedstrijdseizoen komt eraan...

Els Coppieters   ‐  Dinsdag 11 dec 2018   ‐   Tweet

#wearejury

Er zijn er al een aantal met een vroege start , maar voor de meeste juryleden schiet het wedstrijdseizoen uit de startblokken met het nieuwe jaar. Tijd dus om in actie te schieten...

De voorlopige dagindelingen staan online, dus jullie hebben nu een zicht wanneer welk categorieën in actie komen op de verschillende wedstrijdweekends. Overleg met de verantwoordelijke van je club om te bekijken waar er juryleden nodig zijn. Ben jij ook trainer van een groepje en wil je bij je gymnasten op de wedstrijdvloer staan, geen probleem. Je kan de nodige jurybeurten ook op andere momenten van hetzelfde weekend vervullen!

Wil je echter graag nog meer jureren om de discipline en de sporters vooruit te helpen? Laat het weten aan andere clubs, misschien zijn zij nog op zoek naar een jurylid en zo kunnen jullie elkaar helpen. We hebben hiervoor een rubriek 'jury gezocht/gevonden' waar jullie elkaar kunnen vinden;

Hou wel de deadlines steeds goed in de gaten. Tot 3 weken voor de wedstrijd kunnen juryleden opgegeven worden (dan zijn ook net de definitieve uren gekend) via het ledenbeheer. Juryleden die recreatoernooien willen jureren kunnen zich opgeven van zodra de inschrijvingen worden afgesloten tot 10 dagen voor de wedstrijd.

Nadien worden de jurypanels opgemaakt en krijg je bericht of je al dan niet aan de jurytafel wordt verwacht.


Wie regelmatig in de zaal komt heeft het al gemerkt. De wedstrijdgymnasten, -dansers en -skippers zijn volop aan het trainen voor hun wedstrijden. Dus ook de juryleden moeten zich goed voorbereiden, zodat iedereen de juiste punten krijgt. Tussen het feestgedruis, de kalkoenen en de cadeautjes, vind je vast wel een gaatje om (theoretische) situaties te oefenen met Judge@Home. Of oefen met volledige of gedeeltelijke oefeningen in de rubriek 'Beeldmateriaal' op onze website. Daar vind je meteen ook de juiste beoordeling van de verschillende oefeningen. En krijg je er dan nog niet genoeg van kan je ook op YouTube terecht voor uren en dagen juryplezier :).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen