ZILVER voor Noémie en Lore op World Games!

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 24 jul 2017   ‐   Tweet

#twg2017

(Foto: Thomas Schreyer)

Maandag 24 juli, een belangrijke dag voor het meisjes paar Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze). Vandaag stond voor hen hun wedstrijddag op het programma op de World Games in Polen.

COMBINED

In de finale kwam België als 3de team in actie. Onze meisjes brengen een prachtige combined-oefening en sluiten hun avontuur in Polen af met ZILVER. Ook in de finale brengen de Russen uitstekend werk en is het Rusland die met de gouden medaille naar huis gaat.

  • Rusland - 29,870 punten
  • België - 28,510 punten
  • Oekraïne - 27,930 punten
  • Amerika - 23,860 punten

De meisjes trainen onder leiding van coach Sergey Tretjakov en choreografe Irina Shadrina. Proficiat voor het volledige team!

TEMPO

Na balans was het de beurt aan tempo. Noémie en Lore kwamen als laatste aan de beurt. De start zat onmiddellijk goed en de meisjes turnden hun oefening zonder grote fouten. Goed voor 28.080 punten, de beste score ooit voor hun tempo-oefening!

Met een totaalscore van 57.630 punten zijn ze dus zeker van een plaatsje in de finale!


Net zoals bij de balansoefening eerder op de middag deden enkel de Russische meisjes beter met 29.150 punten

Volgende landen treden om 19.40 uur aan in de finale

  • RUSLAND
  • BELGIE
  • USA
  • OEKRAÏNE

BALANS

15.00 uur, het wordt stil in de arena, de meisjes maken zich klaar om hun eerste oefening van de dag te brengen. De loting besliste de volgorde op voorhand. Noémie en Lore komen als 3e team in actie, na USA en Rusland.

Balans is het lievelingsonderdeel van de meisjes en dat kan je al snel zien. De uitstraling spat er vanaf! Elk element en elk danspasje wordt zorgvuldig uitgevoerd. Het applaus na hun oefening is overweldigend! De meisjes krijgen een welverdiende 29.550 punten voor deze oefening! Ze staan hiermee voorlopig op een 2e plaats.

Enkel de meisjes van Rusland doen beter met 29.750 punten.

Na ons meisjes paar kwamen ook nog de gymnasten van Nederland, China en Ukraine in actie.

Om 17.15 uur turnen Noémie en Lore hun tweede oefening: Tempo. Daarna weten we of ze bij de 4 beste teams horen en doorgaan naar de finale. Deze gaat vanavond door om 19.40 en is live te volgen via www.gobelgym.be!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen