5 Finales voor Team BELGYM

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 2 aug 2018   ‐   Tweet

#delhaizetopteam

Donderdag 2 augustus, het startschot van het Europees kampioenschap Toestelturnen meisjes in Glasgow. Onze gymnasten van het Delhaize TOP-team turnen een sterke wedstrijd en halen maar liefst 5 finales!

Tijdens dit EK is er geen allroundtitel te behalen, maar strijden de gymnasten voor een plek in de teamfinale en de individuele toestelfinales. Het Delhaize TOP-team start hun wedstrijd in subdivisie 3 aan balk. De Belgische ploeg turnt een sterke wedstrijd en plaatst zich als 3de land voor de teamfinale!

Hiernaast haalt Nina Derwael nog twee toestelfinales, tweede aan de damesbrug en eerste aan balk. Axelle Klinckaert weet zich als derde te selecteren aan grond en Maellyse Brassart selecteert zich als 7de voor de toestelfinale aan balk! Wat een topprestaties van onze meisjes!

Delhaize TOP-team meisjes:

  • Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt)
  • Axelle Klinckaert (GymMax)
  • Senna Deriks (Gymgroep A.S.)
  • Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux)

Wedstrijdverslag


Balk

Aan balk is het Nina Derwael die voor het Belgische team de spits mag afbijten. Met een sterke oefening turnt ze een score van 13,500 punten bij elkaar. Axelle Klinckaert komt als tweede aan de beurt, voor haar helaas één val aan dit toestel met als resultaat 12,333 punten. Maellyse Brassart komt als laatste turnster in actie en turnt een mooie en stabiele oefening. Met een score van 13,066 turnen de meisjes een totaal van 38,899 aan dit toestel.

Grond

Op naar het tweede toestel, grond. Hier is het Maellyse Brassart die als eerste aan de beurt komt. Ook aan dit toestel weet ze haar stress onder controle te houden en turnt ze een mooie oefening, 12,633. Nina Derwael is als tweede aan de beurt. Enkele pasjes in de landing kosten haar enkele tienden, 12,866. Axelle Klinckaert is duidelijk back on track aan grond, met een totaalscore van 13,400 en een daverend applaus sluiten we dit toestel af met een totaalscore van 38,899. Na twee subdivisies halen onze meisjes een puntentotaal van 77,798.

Sprong

De meisjes hebben er duidelijk zin in. Aan sprong brengen ze alle drie een mooie Yurchenko met volledige schroef, goed voor een teamscore van 40,833 aan dit toestel. Na 3 rotaties turnt het Delhaize TOP-team 118,631 punten bij elkaar. Op naar het laatste toestel, Damesbrug.

Damesbrug

Volle focus op het laatste toestel, de Damesbrug. Hier zien we Senna Deriks als eerste gymnast in actie. Enkele kleine haperingen maar Senna maakt haar oefening goed af, een score van 13,000 punten. Axelle Klinckaert turnt een mooie oefening aan haar laatste toestel, goed voor 13,300 punten. Als laatste gymnast zijn alle ogen gericht op Nina Derwael. Haar oefening verloopt niet vlekkeloos maar Nina weet toch haar oefening door te komen, een score van 14,400 punten. Hiermee eindigt België met een totaalscore van 159,331 op een voorlopige 1ste plaats.Teamklassement top 3

  1. Frankrijk - 164.063
  2. Rusland - 161.462
  3. België - 159.331


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen