Kwalificaties World Cup Toestelturnen Szombathely

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 24 sep 2021   ‐   Tweet

#wearettj

Drie finales voor onze jongens

Van 24 tot 26 september gaat in Szombathely, Hongeraije, de 8th Hungarian Grand Prix Competition door. Een World Cup voor gymnasten Toestelturnen jongens en meisjes. Voor België zagen we drie seniores jongens in actie tijdens de kwalificaties. In totaal werden er drie finales binnen gehaald! 

Glen Cuyle (Gym Izegem)Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen) en Takumi Onoshima (Athanor GC) zakten af naar Hongarije om er deel te nemen aan de World Cup. Deze competitie is een onderdeel van het WK-selectietraject. 

Glen Cuyle turnde aan twee toestellen vandaag, ringen en vloer. Hij startte zijn wedstrijd met een degelijke oefening aan de ringen met een startwaarde van 5,2 en verzamelde 13.000 punten in totaal. De eerste finale was binnen! Daarna zagen we hem nog aan het werk aan vloer. Daar turnde hij enkele knappe reeksen die hem een totaal van 12.250 opleverde. Net geen finale plaats, maar eerste reserve.

  Voor Liam De Smet was deze wedstrijd de eerste grote competitie in lange tijd. Zijn oefening met startwaarde 5,6 aan de ringen verliep heel vlot, enkel bij de landing ging het een beetje mis. Hij verzamelde 12.900 punten en vervoegt Glen in de toestelfinale op zaterdag! 

   Ook Takumi Onoshima kwam aan twee toestellen in actie. Paard met bogen en de herenbrug. Aan brug zette hij een knap resultaat neer van 14.200 punten en gaat hiermee als tweede naar de finale! Aan paard met bogen verliep het moeizamer, 11.450 en geen finaleplaats. 

    Programma finales:

    • 25/09 - 15.00 - 18.00 uur 
     • Finale ringen - Glen & Liam
    • 26/09 - 15.00 - 18.00 uur 
     • Finale herenbrug - Takumi

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen