Laurena Van Leeuwen & Jelle Van Heesbeke zijn Belgisch kampioenen Rope Skipping 2021

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 22 nov 2021   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Belgisch kampioenen 16-18j & 19+j - Foto Toby Traets
Belgisch kampioenen 16-18j & 19+j - Foto Toby Traets

Op 20 november verzamelden de beste skippers van het land in Mariakerke om er te strijden om de Belgische titels. 

Tijdens het Belgisch kampioenschap zagen we skippers in actie in de leeftijdscategorieën 12-15j, 16-18j en 19+j. Er werden titels verdeeld in de disciplines Freestyle, Speed, Uithouding en natuurlijk Allround. 

In de voormiddag zagen we de jongste skippers in actie. Len Bruers (Skip Up) kon zich bij de jongens 12-15j allround tot Belgisch kampioen kronen. Bij de meisjes ging de titel naar Maija Mans (Rom Skippers Mechelen). En ook een leeftijdscategorie hoger werden er titels verdeeld in het allroundklassement. Kobe Caryn (Recrean Skippers) en Larissa Premereur (XL Rope & Dance) mochten bij de 16-18j allround de titel van Belgisch kampioen achter hun naam schrijven! 

Bij de mannen 19+ jaar was het Jelle Van Heesbeke (XL Rope & Dance) die de beste scores allround kon neerzetten en met de gouden medaille ging lopen. Voormalig Belgisch kampioen Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance) moest genoegen nemen met het brons. Het zilver ging eveneens naar XL Rope & Dance en was voor Jelle Christiaens. 

Bij de vrouwen 19+ was het enorm spannend. Uiteindelijk was het toch Laurena Van Leeuwen (Recrean Skippers) die zichzelf wist op te volgen als Belgisch kampioene allround. Teamgenoot Janne Dewaele (Recrean Skippers), die ook enorm gebrand was om het goud mee naar huis te nemen, eindigde op de tweede plaats. Het brons ging naar Bélèn De Smet (XL Rope & Dance). 

Het BK was daarnaast ook selectief voor het Europees kampioenschap dat plaatsvindt in de zomer van 2022.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen