Lessenroosters Instructeur-opleidingen op punt

Els Coppieters   ‐  Woensdag 5 apr 2023   ‐   Tweet

#gymfedacademy

Gymfed Academy

Ben jij al initiator én geef je training aan competitiesporters... dan staat het behalen van een Instructeur-diploma vast en zeker heel erg hoog op de bucketlist. Want het is dé trainersopleiding die essentieel is om deze sporters te begeleiden en naar een hoge niveau te brengen. En we bieden jou dit najaar de kans om dat te realiseren.

De Instructeur-opleidingen (vroeger: Instructeur B of nog vroeger: eerste deel Trainer B) richt zich naar (beginnende) wedstrijdsporters. Het is de eerste opleiding waarbij er specifiek op een discipline wordt gefocust en dus helemaal op maat van wat jij wil en nodig hebt. 

De Instructeur in jouw discipline bestaat uit verschillende module, om tot een traject op maat te komen, afgestemd op je beschikbaarheid:

  • Module 1 =  Algemeen Gedeelte = 3 sportwetenschappelijke kennisvakken (Anatomie basis, Motorisch Leren en Ontwikkelingsleer)
  • Module 2A = Discipline-overschrijdende module voor alle gymnastiekdisciplines
  • Modules 2B, 3 en 4: Specifieke modules voor jouw favoriete discipline, inclusief (info over de) stage om de verworven skills nog beter onder de knie te krijgen

In het najaar organiseren:

We zorgen voor specialisten die jou verder helpen op sporttechnisch en didactisch/methodisch vlak, helperstechnieken, hoe je optimaal kan scouten, maar ook hoe je jezelf kan ontwikkelen als trainer. 

TO DO: Check de lessenroosters, blokkeer de data in je persoonlijke agenda én schrijf je in. Je krijgt hier niet elk jaar de kans voor, dus grijp ze met beide handen!

Komt jouw favoriete discipline nu niet aan bod, dan kan je alvast Module 2A volgen en/of de vakken van Module 1. Voor die laatste kan je terecht op tal van plaatsen in Vlaanderen, maar - voor de ijverige studenten - zelfstudie is ook een mogelijkheid. Meer info vind je hier

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen