Loïc Lenoir springt selectienorm WK Trampoline

Els Coppieters   ‐  Zondag 19 mrt 2017   ‐   Tweet

#wearetrampoline

Flower Cup 2017

Zaterdag 18 maart ging de Flower Cup Trampoline door in bloemenstad Aalsmeer (NED). Deze belangrijke internationale wedstrijd mocht opnieuw meer dan 300 springers ontvangen in 6 categorieën.... Tegenstand verzekerd voor onze Belgische gymnasten.

De jongerenkern Trampoline nam voor het eerst samen deel aan een internationale wedstrijd. Dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige stress en 'verwondering om de tegenstand'. We zagen heel wat knappe reeksen en potentieel voor de toekomst van deze jonge gymnasten, bijvoorbeeld van Florian Vandenberghe (Go4Gym) en Hanna De Smet (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Ook de gymnasten uit een aantal Vlaamse clubs hebben hun beste springbeentje voorgezet.

Maar onze speciale aandacht ging uit naar de seniorescategorie. Want daar stond nog een extra uitdaging op het programma. Dit was namelijk de eerste mogelijke selectiekans voor het Wereldkampioenschap dat in november plaats vindt in Sofia (BUL). En Loïc Lenoir (WIK Oostende) greep die kans meteen en voldeed aan de gevraagde vereisten en deed er meteen 3 Belgische records bovenop! Heel knap gedaan Loïc!

Ook Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) was er niet ver van, hij probeerde de tweede kans te grijpen in de finale, maar dat ging jammer genoeg mis. Joris krijgt wel de prijs van hoogste moeilijkheid van het toernooi!

De finale van beide jongens (na voorrondes nog 1 en 2) ging dus niet zoals verwacht en ze werden uiteindelijk 6de (Loïc) en 9de (Joris).

De volledige resultaten en foto's van de wedstrijd kan je vinden via bijgaande links.

Jongerenkern met trainers Lynn, Annick en Simon.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen