Loïc Lenoir verdedigt de Belgische driekleur in Baku

Elien Van Deynse   ‐  Woensdag 15 feb 2017   ‐   Tweet

#wearetrampoline

(Foto: Els De nil, Loïc op het Gymala 2016)

FIG World Cup Trampoline & Tumbling Baku

Donderdag 16 februari vertrok Loïc Lenoir (WIK Oostende) richting Baku (AZE). Daar gaat op 18 en 19 februari de 1e FIG World Cup van de nieuwe Olympische cyclus door.

De examens zijn achter de rug... Loïc stort zich weer helemaal op het springen. Donderdag 16/2 vertrekt hij richting Baku om zijn kunnen te bewijzen tijdens de FIG World Cup Trampoline. 85 Tumbling- en trampolinegymnasten uit 15 verschillende landen zullen er strijden om de gouden medaille.

Het is de eerste officiële wedstrijd volgens de nieuwe FIG-code, die een paar belangrijke wijzigingen kent (horizontale verplaatsing wordt apart geregistreerd, 4 elementen met moeilijkheid tellen mee in de eerste reeks,…). Benieuwd welke invloed dit zal hebben op de scores en de resultaten …

(Loïc in actie op het Gymgala 2016)

Heel wat internationale toppers tekenen present voor de wedstrijd. Zo hebben we Olympisch kampioen en tevens een van onze internationale toppers op het Gymgala Uladzislau Hancharou (Belarus), zilver medaillist Dmitrii Ushakov (Rusland), Sebastien Martiny (France), Andrey Yudin (Rusland) en Mikhail Melnik (Rusland). Bij de vrouwen tekenen onder andere Tatsiana Piatrenia (Belarus) en Anna Kornetskaya (Rusland) present.

Baku was eerder al gaststad voor de European Games 2015 en World Cup 2016. Benieuwd welke prestatie Loïc hier zal neerzetten! Op 18 februari turnt hij om 11 uur de kwalificiatiewedstrijd. Indien hij zich daar kan kwalificeren turnt hij zondag 19 februari de finale.

Hou onze website in de gaten en volg Loïc tijdens dit verhaal!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen