Luik is gaststad voor Eurogym 2018!

  ‐  Dinsdag 26 jan 2016   ‐   Tweet

#eurogym2018

Luik zal in 2018 duizenden turners verwelkomen uit heel Europa!

De Franstalige vleugel van de Gymnastiekfederatie (Ffg) en de stad Luik brengen voor de tweede keer in de geschiedenis Eurogym naar België. Na een eerste editie in Gent in 2006, zal dit keer Luik tot bijna 5.000 deelnemers uit heel Europa ontvangen voor wat een onvergetelijke tijd beloofd te worden!

Eurogym is een groot gymnastiek-festival, georganiseerd door de UEG. Dit evement wordt om de twee jaar gehouden in een Europese stad en brengt gymnasten van elk niveau uit heel Europa bij elkaar. Een onvergetelijke belevenis voor alle deelnemers en medewerkers!

Na verschillende maanden van voorbereiding benoemde de UEG (Europese Gymnastiekfederatie) de stad Luik tot gaststad van dit prachtig gymnastiek evenement. Tijdens een bijeenkomst in Lausanne, moest België zijn zaak een laatste keer verdedigen, net als de andere kandidaat Italië. De commissie verkoos België.

2018 belooft een fantastisch gymnastiek-jaar te worden voor België met de organisatie van Eurogym in Luik (Ffg) en het Wereldkampioenschap Acrobatische Gymnastiek in Antwerpen (Gymfed)!

De 10e editie van Eurogym vindt dit jaar plaats in Tsjechië van 18 tot 24 juli.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen