Lukas Vandenbogaerde is een van de gezichten van de Europese Mucoweek

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 20 nov 2020   ‐   Tweet

#blijmetjouwweetjeerbij#blijmetjouwweetjeerbij

Deze week trapt de Mucovereniging vzw de Europese Mucoweek af. Ze doet dat met de campagne #mucosocks, die aandacht vraagt voor de ongeneeslijke longziekte. Trainer en leerkracht Lukas Vandenbogaerde, 28 jaar heeft mucoviscidose. 

Lukas Vandenbogaerde (Flik Flak Zaffelare) sprong van zijn 10 jaar tot ongeveer het 3de middelbaar Trampoline bij Lenig en Vlug Beveren-Leie. Dat deed hij samen met Simon Debacker, regerend Belgisch kampioen. Op zijn 20ste begon hij training te geven, eerst in Beveren-Leie, daarna bij Flik Flik Zaffelare. Sinds vorig jaar stopte hij met training geven. 

Ondanks zijn ziekte Mucoviscidose, staat Lukas positief in het leven. Hij is een geliefd leerkracht in het 5de leerjaar en engageerde zich jarenlang als trainer en jurylid voor de Gymfed-clubs Lenig en Vlug Beveren-Leie en Flik Flak Zaffelare. Ook in deze moeilijke Corona tijden wil hij iedereen die het soms wat moeilijker heeft een hart onder de riem steken! 

"Mijn allerleukste gymnastiekmoment(en) zijn niet diegene die ik zelf heb meegemaakt, maar elke keer dat een gymnast een doel bereikt had, een nieuwe sprong kon of een titel behaalde. Dat zijn prachtige momenten!"

Q - Lesgeven zit duidelijk in je bloed, wat vind je er zo leuk aan lesgeven?

Ik vind het super om naar de training of school te gaan en nog eens te overlopen wat we vandaag allemaal willen proberen en bijleren. Elke training of lesdag heeft wel een momentje waaraan ik ’s avonds met plezier terugdenk.

Q - Wat heeft Muco je geleerd in het leven?

Mucoviscidose heeft me geleerd dat je aan jezelf moet werken, ook en vooral wanneer het moeilijk gaat. En dat je moet genieten wanneer alles goed loopt.

Q - Welke waarde vind je het allerbelangrijkste om mee te geven aan je leerlingen en gymnasten?

Fierheid. Trots zijn op wat je doet en wat je willen leren hebt.

Q - Wat is je levensmotto?

Probeer het! Ook al lukt het na de 20ste keer nog niet. Ga ervoor, ga voorbij je grens en geniet van wat je bereikt hebt.

Q - Welke tip wil je iedereen graag meegeven die het soms wat moeilijk heeft?

Geen, ge zijt goe bezig!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen