Individuele skippers schitteren in Shanghai

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 30 jul 2018   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Wereldkampioenschap Rope Skipping 2018

Na de teamcompetities afgelopen dagen was het vandaag, 30 juli, tijd voor het wereldkampioenschap Masters in Shanghai (CHN). Het werd een dag vol spanning voor onze individuele skippers!

21 Individuele skippers kwamen vandaag in actie in Shanghai. Een grote Belgisch delegatie betrad met veel ambitie de arena!

De overall-skippers komen in actie op 3 onderdelen (30 sec speed, 3 min speed en freestyle). Op sommige onderdelen kwamen nog 1 of 2 extra skippers in actie. De skipper in de categorie 15+ die de hoogste totaalscore haalde overheen de 3 onderdelen ging naar huis met de wereldtitel!

> MASTERS - 15+ jaar (WK)

In de namiddag was het de beurt aan onze individuele skippers op het effectieve WK. Regerend wereldkampioene Elise Audiens (ROM Skippers Mechelen) zakte mee af naar Shanghai om haar titel te verdedigen. Samen met nog 3 vrouwen en 4 mannen streden onze Belgen voor de wereldtitel!

Aangezien China alle records op de speed events verpulverde, liepen onze Belgen reeds een behoorlijke achterstand op waardoor de kans op een podiumplaats b beide categorieën moeilijk werd. Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance) kwam in de mannencompetitie nog het dichtst in de buurt van het podium en werd overall 4e. Zijn clubgenoten Alec Meysami Fard en Jelle Van Heesbeke eindigden respectievelijk 8e en 10e. Klaas Van Mechelen (RSC Rivierenhof) kende pech bij de speed, maar sprong de beste freestyle van de dag en eindigde uiteindelijk 15e overall.

Elise Audiens stond na de speedproeven op een knappe 3de plaats. Ook haar freestyle werkte ze volledig foutloos af waardoor ze op een voorlopige 1e plaats kwam te staan. Vanaf dan was het bang afwachten wat de concurrentie zou doen. Ze moest uiteindelijk de duimen leggen voor Denemarken en Hongarije en pakte oververdiend het brons. Ine Billiet (Sipiro) kwam nog verrassend dichtbij na een fantastische freestyle en eindigde op een knappe 4e plaats. De teamgenoten bij de Recrean Skippers Janne Dewaele en Laurena Van Leeuwen behaalden een mooie 7e en 10e plaats.


Daarnaast kwamen ook nog 3 skippers in actie op 1 of 2 onderdelen. Lode D'hollander en Shana De Jaegher (beiden Recrean Skippers) namen enkel deel aan de freestyle en werden respectievelijk 8e en 14e op dit onderdeel. Jelle Christiaens (XL Rope & Dance) selecteerde zich voor dit WK voor de 2 speed events en slaagde erin zijn Belgisch record (102) bij de 30" speed te evenaren wat hem een 6e plaats opleverde voor dit onderdeel.

> MASTERS - 12-14 jaar (Junior WK)

In de voormiddag kwamen onze jongste skippers in actie. Bij zowel de meisjes als de jongens streden 3 Belgische skippers voor de titel. Onze jongens legden een behoorlijke wedstrijd af, maar door de moordende concurrentie van de Aziaten was een podiumplaats echter niet haalbaar. César Van Steenhuyse (Rope Skipping Oostende) haalde een welverdiende 7e plaats, Kobe Caryn (Recrean Skippers) werd 9de en Jelle Stappers (Rope Skipping Oostende) eindigde op de 12e plaats.

Bij Julie De Visscher (Recrean Skippers), één van onze grote kanshebbers voor een medailleplaats, was het reeds voorbij alvorens de wedstrijd begon. Zij raakte tijdens de voorbereidingen gekwetst en moest jammer genoeg forfait geven en verder toekijken vanuit de tribunes. Lorena Premereur (Jolly Jumpers) behaalde een knappe 9e plaats. Anna Kestens (ROM Skippers Mechelen) liep wat achterstand op na de speed events, maar verraste iedereen met een foutloze vrije oefening. Aanvankelijk kreeg ze een 4e plaats toegekend, maar na een herberekening van de punten werd ze nog onverwacht 3e overall.


Daarnaast kwamen ook nog 4 skippers op 1 of 2 onderdelen in actie. Elias Lammens (Recrean Skippers) die enkel deelnam aan de 2 speedonderdelen, behaalde als beste prestatie een 14e plaats op de 30" speed. Jelle Desmet (Recrean Skippers) nam enkel deel aan freestyle en werd 11e op dit onderdeel. Iebe Taymans (Jolly Jumpers), nochtans Belgisch recordhoudster voor het onderdeel 3' speed, had pech en eindigde hier 17e. Fran Matthijs (Locomotion) nam enkel deel aan het freestyle event. Ze maakte echter iets teveel foutjes waardoor ze op de 22e plaats strandde voor dit onderdeel.

Dikke proficiat aan alle skippers en hun coaches!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen