Meer dan 250 trainersdiploma's in 2018

Els Coppieters   ‐  Dinsdag 15 jan 2019   ‐   Tweet

#vtsgymMet de steun van


Samen meer trainers beter opleiden

Afgelopen jaar behaalden maar liefst 252 trainers een eerste of hoger trainersdiploma door een VTS-cursus te volgen. Na een paar jaar rond de 200 te schommelen, zetten we een weer een stap hoger. Opnieuw een grote kwaliteitsimpuls voor de clubs om nog betere en toffere lessen aan te bieden aan de sporters.

Van harte proficiat allemaal!

Het overgrote deel (238 trainers) behaalden hun eerste diploma, namelijk dat van initiator, dé basisopleiding voor alle trainers. Je kan deze opleiding volgen voor Gymnastiek, Rope Skipping, Kleutergym, Ritmiek of Gym voor senioren.

Maar er waren ook 14 trainers die een stapje hoger gingen en een diploma Instructeur B (12) of Trainer B (2) haalden. Heel wat cursussen op een hoger niveau lopen langer door en hopelijk mogen we de cursisten die nu nog bezig zijn volgend jaar ook belonen met een diploma.

Daarnaast maakten ook nog 269 geëngageerde mensen kennis met de rol van hulptrainer, door het volgen van een cursus Aspirant-Initiator. Misschien zetten zij in 2019 de stap naar een trainersdiploma?

Wil jij ook een eerste of hoger trainersdiploma halen? In 2019 krijg je daar zeker de kans toe, want wij organiseren:

- 23 initiatorcurussen verspreid over Vlaanderen

- Instructeur B: Algemeen gedeelte, disicpline-overschrijdend gedeelte, Recreatieve Gym, Toestelturnen jongens, Ritmiek, Trampoline en Tumbling

- Trainer B: disicpline-overschrijdend gedeelte, Toestelturnen meisjes en Rope Skipping

- Trainer A: Toestelturnen jongens

Voor meer informatie over de inhoud en de planning, verwijzen we naar de link in de linkerkolom.

Grijp je kans en zet je goede voornemen om in een actie!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen