Meer dan 300 trainersdiploma's in 2019

Els Coppieters   ‐  Maandag 3 feb 2020   ‐   Tweet

Afgelopen jaar behaalden maar liefst 349 trainers een eerste of hoger trainersdiploma door een VTS-cursus te volgen. Na 252 trainers vorig jaar, zetten we weer een stap hoger. Opnieuw een grote kwaliteitsimpuls voor de clubs om nog betere en toffere lessen aan te bieden aan de sporters.

Van harte proficiat allemaal!

Het overgrote deel (317 trainers) behaalden hun eerste diploma, namelijk dat van initiator, dé basisopleiding voor alle trainers. Je kan deze opleiding volgen voor Gymnastiek, Rope Skipping, Kleutergym, Ritmiek of Gym voor senioren en nieuw sinds 2019: Freerunning en Parkour.

Maar er waren ook 33 trainers die een stapje hoger gingen en een diploma Instructeur B (31) of Trainer B (2) haalden. Heel wat cursussen op een hoger niveau lopen langer door en hopelijk mogen we de cursisten die nu nog bezig zijn volgend jaar ook belonen met een diploma.

Daarnaast maakten ook nog 199 geëngageerde mensen kennis met de rol van hulptrainer, door het volgen van een cursus Aspirant-Initiator. Misschien zetten zij in 2020 de stap naar een trainersdiploma?

Wil jij ook een eerste of hoger trainersdiploma halen? Dan krijg je daar zeker de kans toe, want wij organiseren:

- 22 initiatorcurussen verspreid over Vlaanderen (Gymnastiek, Kleutergym, Rope Skipping en Freerunning en Parkour)

- Instructeur B: Algemeen gedeelte, disicpline-overschrijdend gedeelte (2x), Acro, Toestelturnen meisjes, Ritmiek en Trampoline


Voor meer informatie over de inhoud en de planning, verwijzen we naar de link in de linkerkolom.

Grijp je kans en zet je goede voornemen om in een actie!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen