Meisjes Team BELGYM turnen voorbereidingswedstrijd in Nederland

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 11 sep 2017   ‐   Tweet

#MTL2017GYMMet de steun van


Naar aanleiding van het wereldkampioenschap in Montreal (CAN) eind september turnden de meisjes van Team BELGYM zaterdag een voorbereidingswedstrijd in Duiven (NED).

De competitie, die plaatsvond in het sportcentrum Triominos van sv Thuve, was volledig uitverkocht. Naast onze Belgische en de Nederlands meisjes zagen we ook gymnasten uit Egypte, Engeland, Israël en Spanje aan het werk.

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Rune Hermans (Gym Haacht) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) kwamen op zaterdag 9 september in actie tijdens de allroundcompetitie. Nina en Rune turnden aan twee toestellen: Brug & Balk (Nina brug 14.8 & balk 12.9, Rune brug 12.9 & balk 13.1). Maellyse viel helaas uit na een kwetsuur tijdens de training 's morgens.

Voor de Nederlandse meisjes stond er nog meer op het spel. Zij turnden namelijk ook hun kwalificatie voor het WK. Het waren uiteindelijk Olympisch kampioen aan de balk Sanne Wevers, haar tweelingzus Lieke Wevers, Eythora Thorsdottir en Tisha Volleman die de selectie haalden. Deze meisjes zien we dus terug op het wereldkampioenschap in Montreal.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen