Mixed teams Rope Skipping knallen in Shanghai

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 28 jul 2018   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Wereldkampioenschap kick off!

Vandaag ging het wereldkampioenschap Rope Skipping echt van start in Shanghai (CHN). Drie dagen lang zullen onze skippers het beste van zichzelf geven in China.

Zaterdag 28 juli, een belangrijke dag voor onze teams! Vandaag kwamen er maar liefst 9 Belgische mixed teams aan de aftrap in Shanghai (CHN). Het imposante Gymnasium of Shanghai University of Finance and Economics is the place to be voor onze skippers!

Een team bestaat uit 4-5 skippers en legt 6 proeven af: Single rope relay speed (4x30"), Double dutch relay speed (4x45"), Single rope pair freestyle (45-75"), Single rope team freestyle (45-75"), Double dutch single freestyle (45-75") en Double dutch pair freestyle (45-75").

> MIXED TEAMS - 15+ (WK)

Onze skippers 15+ sprongen in de namiddag met grote ambities. Australië en Hong Kong bleken echter ongrijpbaar, dus streden onze beste 5 Belgische teams om de bronzen medaille. Belgisch kampioen Recrean skippers (BE06) deed het behoorlijk goed. Ze mogen trots zijn met een 5e plaats. Maar ook RSC The Handles (BE07) kenden wat pech in de aantal events waardoor ze op de 6e plaats strandden. Moving Baasrode (BE10) op hun beurt, eindigde op de 10e plaats.

Dat wil zeggen dat de strijd om het brons nog tussen 2 teams van XL Rope & Dance (BE08 & BE09) ging. Team BE08 trok hierbij aan het langste eind en veroverde zo de eerste medaille voor ons land op dit WK. Proficiat aan Pieter-Jan De Backer, Jelle Christiaens, Domien De Beul, Océanie Foubert en Naomi Van Avermaet voor deze fantastische prestatie!


> MIXED TEAMS - 12-14 jaar (Junior WK)

In de voormiddag waagden de skippers in de leeftijdscategorie 12-14 jaar hun kans in de teamcompetitie. We zagen de 4 beste Belgische teams in actie. Recrean Skippers (BE35) was aanvankelijk onze grootste kanshebber voor een medaille, maar moest door een blessure een plan B bedenken. Ondanks het noodscenario eindigden ze uiteindelijk nog erg knap 6e, gevolgd door de ROM Skippers Mechelen (BE36) op de 7e plaats. Moving Baasrode (BE38) en Rope Skipping Oostende (BE37) volgden in de rij en werden 8e en 9e.


PLANNING
 • 29 Juli: Teamcompetitie vrouwen
  • VM: 12-14 jaar: 4 meisjesteams
  • NM: 15+: 5 vrouwenteams
 • 30 Juli: Individuele competities (=masters)
  • VM: 12-14 jaar: 6 overall skippers (3 jongens/3 meisjes)
  • NM: 15+: 8 overall skippers (4 jongens/4 meisjes)
 • 31 Juli: World Cup

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen