Multimove als instap tot Initiatorcursus Kleutergym

Lore Marguillier   ‐  Woensdag 2 nov 2016   ‐   Tweet

#vtsgym

Schrijf je nu in!

Vanaf 2017 kan je als trainer van kleutergym specifiek een opleiding volgen op jouw maat: De opleiding Initiator kleutergym! De eerste stap om dit diploma te kunnen behalen is het attest Multimovebegeleider bezitten.

Omdat bij kleutergym niet alleen turnspecifieke ontwikkeling op het programma staat, maar ook - en zelfs nog belangrijker op deze jonge leeftijd - de algemene ontwikkeling gestimuleerd dient te worden, willen we alle trainers eerst kennis laten maken met Multimove. Beschikken over het attest Multimovebegeleider is dan ook een toelatingsvoorwaarde om te kunnen inschrijven voor de opleiding Initiator Kleutergym. De cursus om het attest Multimovebegeleider te behalen, kan reeds gevolgd worden zodra men minimum 16 jaar wordt in het kalenderjaar waarin deze cursus start. In 2017 staan maar liefst 12 opleidingen Multimove op de VTS-opleidingskalender!

Wat houdt deze cursus Multimove in?

  • Module 1: Vrijdagavond (3u): Situering en aandachtspunten van Multimove
  • Module 2: 2 zaterdagen (13u): Spel- en oefenvormen en lesaanpak met Multimove
  • Alle deelnemers ontvangen de volledige map van Multimove met spel- en oefenvormen, ontwikkelingskenmerken, didactische tips,...
  • Er is geen examen, cursisten worden permanent geëvalueerd.
  • Masters LO, Bachelors LO, Bachelors Lager Onderwijs en Bachelors kleuteronderwijs zijn vrijgesteld voor module 2.

Surf snel naar de website van de Vlaamse Trainersschool en vul bij de zoekterm opleiding 'Multimovebegeleider' in! Zo kan je de best passende opleiding voor jou selecteren en je vervolgens inschrijven.

Veel succes!

Heb je het attest Multimovebegeleider op zak? Wil je vervolgens meer te weten komen over hoe je lessen kleutergym in jouw club kan organiseren? Heb je graag meer richtlijnen over de specifieke inhoud van de lessen kleutergym? Kan je wat tips gebruiken om nóg beter te communiceren met kleuters? En weet je soms niet zo goed hoe je best kan omgaan met hun ouders? Word je minimum 17 jaar in 2017, dan raden we jou zéker en vast de opleiding Initiator kleutergym aan! Surf snel naar onze activiteitenpagina om te weten te komen waar en wanneer deze opleiding doorgaat!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen