Nieuwe Belgische kampioenen zijn gekend!

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 22 mei 2018   ‐   Tweet

#wearegym

Het laatste verlengde weekend van mei werd er eentje boordevol belangrijke wedstrijden voor onze gymnasten. Op het hoogste Belgische niveau streden gymnasten in 4 verschillende disciplines voor de titel.

TRAMPOLINE / TUMBLING

In het Antwerpse Essen verzamelde tijdens het Pinksterweekend de Trampoline- en Tumbling-top om te strijden voor de medailles.

Geen verrassingen in het meisjes Tumbling dit jaar. Tachina Peeters (Gymplus) kroonde zichzelf met een voorsprong van meer dan 3 punten tot Belgisch kampioen! Silke Vermeulen (Turnclub Olympia Merelbeke) eindigde op de tweede plaats en het brons ging naar Zara Lucas (Turnkring Oostakker).

Bij de jongens zagen we een sterke Dylan Geybels (Klimop RT Merksem) terug uit blessure. Hij sprong de pannen van het dak en mag zich trots Belgisch kampioen noemen! Ian Vanoosterhout (Volharding Meerhout) goed voor zilver en Jason Verlinden (Turnkring Bilzen) goed voor brons.

In het Trampoline individueel won Raissa Swerts (Sterk en Lenig Drongen) de Belgische titel bij de meisjes. Bij de jongens nam Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) na een spannende competitie uiteindelijk het voortouw. Hij laat Loïc Lenoir (WIK Oostende) en voormalig Belgisch kampioen Simon De Backer (Lenig en Vlug Beveren Leie) achter zich.

Joris Geens pakte samen met Simon De backer ook nog de Belgische titel in het Synchroon springen. Bij de meisjes ging het goud naar Hanna De Smet en Femke Van Heuverswyn (Lenig- en Vlug Beveren Leie).

Ook in het Dubbel Minitrampoline ging het BK dit weekend door. De finalisten van het Europees kampioenschap Anna Hulsens (Turnkring Altis Hulshout) en Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) maakten hun favorietenrol waar en kroonden zich beide tot Belgisch kampioen!

ACRO

De Acrogymnasten verzamelden dan weer in de Bourgoyen voor hun laatste competitie van dit seizoen. Met het wereldkampioenschap dat plaatsvond in Antwerpen in de paasvakantie was het een lang seizoen voor veel gymnasten.

In het hoogste niveau werden in slechts 2 categorieën de Belgische titels verdeeld. Bij de gemengde paren wonnen Vlaams kampioen Maxime Vantournhout & Silke Macharis (APG - Acro II Gym) het goud. Het zilver ging naar OTM Gent met Laura Vergeynst & Laurens Lapiere. Nathan Van den Branden & Lore Geers (Art Gym - Volharding Boom) mochten op het derde schavot plaatsnemen.

Bij de meisjes drie kroonden Janne Somers, Sanne Simons & Charlotte Westhof-Jacobs (APG-TK Werchter) zichzelf tot Belgisch kampioen. Vlaamse kampioenen Lena De Moor, Eva Hyde & Anna Hyde (Turnclub Athena - Sterk & Lenig Drongen) namen het zilver mee naar huis. Het brons in deze categorie ging naar Kirsten De Waele, Dante Van Laecke & Emeline Vanhyfte (Sportac Deinze).

RITMIEK

Als laatste kwamen in Wespelaar de ritmieksters in actie. Belgisch kampioene 2017 bij de juniores, Aya Courouble (Happy Gym), mag in deze discipline zichzelf vanaf heden Belgisch kampioen noemen. Tijdens de finale van Belgium's Got Talent hoopt deze topper vrijdag nog een overwinning binnen te halen. Supporters op post!

Het zilver ging naar Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica Gent). Zij zal samen met Aya in september aantreden aan het wereldkampioenschap Ritmiek in Sofia (BUL)! Felien Seynhave (Happy Gym) vervolledigde het podium.

Maar ook heel wat jonge gymnasten en gymnasten in het B-niveau streden voor de Belgische titels. Ook aan hen en de coaches een dikke proficiat!Benieuwd wie de nieuwe Belgische kampioenen in het Toestelturnen geworden zijn? Dat ontdek je hier!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen