Nieuwe Vlaamse en Belgische kampioenen gekend!

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 15 mei 2017   ‐   Tweet

#wearegym

In het weekend van 13 en 14 mei stonden opnieuw enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Onze gymnasten en skippers haalden het beste in zichzelf naar boven om te schitteren tijdens de Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Vlaams kampioenschap Toestelturnen jongens

In Wevelgem stond het Vlaams kampioenschap Toestelturnen jongens op het programma. Bij de Seniorens jongens behaalde Noah Kuavita (Silok Deurne), enige deelnemer in deze categorie, de gouden medaille. Op 27 mei staat het Belgisch kampioenschap in deze discipline op de agenda.

Belgisch kampioenschap Acro

Voor topsportduo's Noémie Lammertyn en Lore Vandenberghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) was dit hun laatste wedstrijd op Belgische bodem in voorbereiding op de World Games in Polen. Naast deze wedstrijd kregen de gymnasten een filmpje te zien met de succeswensen van hun familie en vrienden.

Bij de Seniores meisjes drie kon het gemengde team Janne Somers (TK Werchter), Anouk Robbeets (TK Werchter) en Charlotte Westhof-Jacobs (APG) opnieuw het goud achter hun naam schrijven. Na de provinciale en Vlaamse titel, een welverdiende Belgische titel voor deze meisjes.

Het gemengde paar Marieke Uytterhoeven en Maxime Vantourhout (APG) liet opnieuw een knap staaltje gymnastiek zien. Een mooi afsluiter voor Marieke die een punt zet achter haar acrocarrière.

Ook het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) maakten hun debuut tijdens deze competitie. Hun oefeningen vielen in de smaak bij het publiek, het ziet ernaar uit dat we van deze gymnasten nog mooie dingen zullen zien!

In deze discipline stond eveneens het BK A-niveau in de categorie 11-16 jaar, 12-18 jaar en 13-19 jaar op het programma. Ook in het B-niveau haalden de gymnasten alles uit de kast om de Belgische titel te veroveren.

Belgisch kampioenschap Trampoline, Trampoline Synchroon en Tumbling

Ook in Beveren-Waas werd er gestreden voor de titels. Op de trampoline stonden zowel de individuele titels als deze in de competitie trampoline synchroon op het programma. Bij de meisjes wisten Hanna De Smet en Femke Van Heuverswyn (Lenig & Vlug Beveren-Leie) de hoogste score bij elkaar te springen. Bij de jongens waren het Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Joris Geens (Sportac Deinze) die met de Belgische titel naar huis gingen. Ook individueel wist Simon de sterkste wedstrijd te springen. Na de Vlaamse titel individueel voor hem dus ook een Belgische titel. Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) wist de WK-norm te springen voor het aankomende WK Trampoline in november. Ook bij de seniores meisjes toont de Vlaamse kampioene Zoé Botte (Sterk en Lening Drongen) vormbehoud. Een verdiende Belgisch titel voor haar.

Op de tumblingbaan stond eveneens de Belgische titelstrijd op de agenda. Dylan Geysels (Klimop RT Merksem) kroonde zich tot Belgisch kampioen. Met een voorsprong van bijna 5 punten mocht hij verdiend de medaille, beker en bloemen mee naar huis nemen. Voor Tachina Peeters (Gymplus) helaas geen vlekkeloos parcours, de Belgische titel gaat hier naar Vermeulen Silke (Turnclub Olympia Merelbeke). Voor Tachina was dit haar laatste wedstrijd voor de World Games, ook voor haar werd een filmpje met succeswensen en verrassing voorzien!


In deze disciplines stond eveneens het BK A-niveau in de jongerencategorieën en in het B-niveau op het programma.

BK Democup Rope Skipping

Ook voor onze skippers stond een Belgisch kampioenschap op het programma. 27 teams namen deel aan de PK Democupwedstrijden. De eerste 5 van elk konden zich selecteren voor het BK Democup. Belgisch Kampioen is Siluskip Boys & Girls uit Zele! Ook het publiek kon een favoriet kiezen. De publieksprijs ging naar Skippies Demo Red uit Bierbeek. De Sportieve Cup, de beker voor de meest sportieve prestaties over het hele seizoen op nationaal niveau (Bk Masters en Teams (beloften en 15+), Minidemo Competitie en BK Democup), ging naar de Recrean Skippers uit Oudenaarde. Proficiat!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen