Nina Derwael één jaar na de gouden medaille in Stuttgart

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 12 okt 2020   ‐   Tweet

#wearettm

Naar aanleiding van haar tweede wereldtitel, exact een jaar geleden, babbelt Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) openhartig over haar element.

Vandaag 12 oktober, exact een jaar geleden bewees Nina Derwael dat ze nog steeds de beste gymnast ter wereld is aan de damesbrug. Met een monsterscore van 15.233 punten wist ze voor het tweede jaar op rij de wereldtitel aan haar lievelingstoestel te bemachtigen. Een prachtig moment voor haar en de Belgische gymnastiekwereld.

Wij stelden Nina 5 vragen
  • Hoe ben je beginnen trainen op de Derwael-Fenton?

Het idee kwam van mijn coach, Marjorie. We lieten ons inspireren door Elizabeth Tweddle maar probeerden het vanuit de Stalder beweging. En zo is het nieuwe element geboren. Ik was toen 15 of 16 jaar wanneer we hierop begonnen te trainen en ik had toen nog niet de kennis die ik nu heb.

  • Wat is het moeilijkste aan het element?

Voor mij persoonlijk is de timing het moeilijkste. Om te weten wanneer ik precies moet schroeven en de connectie moet maken met de Ezhova. Dat is echt niet evident!

  • Wanneer heb je het element voor het eerst in competitie gedaan?

De eerste wedstrijd waarop ik het element turnde was de TOP 12 in Frankrijk. Dat was in maart 2017.

  • Hoe voelde het om aan je wedstrijd te beginnen in Montréal (CAN) 2017 wetende dat je geschiedenis kon schrijven met je nieuwe element? Wist je dat Georgia Mae Fenton op hetzelfde element trainde?

Ik dacht daar eigenlijk niet over na. Ik wist ook helemaal niet zeker of het element nog nooit was geturnd. Ik was enkel en alleen geconcentreerd om een goede oefening neer te zetten. En ja, ik wist dat Georgia hetzelfde element turnde omdat we het beide in competitie hadden gedaan op de World Cup in Parijs (FRA) eerder dat jaar.

  • Mocht je een nieuw element moeten verzinnen, welk zou dat dan zijn?

Ik zou enorm graag een nieuw element aan de damesbrug willen uitvoeren waarvan ik de naam niet hoef te delen en ik dus de enige ben die het element als eerste uitvoert.

Momenteel traint Nina Derwael voor het Europees kampioenschap dat doorgaat van 17-20 december in Mersin (TUR).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen