Nina Derwael wint Vlaamse Reus

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 4 dec 2017   ‐   Tweet

#vlaamsereusVrijdagavond 1 december nam Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) De Vlaamse Reus in ontvangst. De prijs, uitgereikt door de Vlaamse sportjournalisten aan een Vlaamse sporter overkoepelt zowel mannen als vrouwen.

Het was de 26ste keer dat de VBS de Vlaamse Reus uitreikte. Nina won het uiteindelijk van de grote favoriet, wielrenner Greg Van Avermaet en basketspeelster Emma Meesseman. De 17 jarige nam haar prijs met veel trots in ontvangst.

Deze trofee bevestigt nog maar eens dat Nina Derwael in 2017 zichzelf én de sport meer dan eens op de kaart zette. Naast haar titel van Europees kampioene aan de Damesbrug, een gouden medaille op datzelfde toestel op de World Cup in Parijs (FRA) én een historisch plaats allround op het wereldkampioenschap in Montréal (CAN) pakte de Truiense voor eerst in de Belgische geschiedenis een medaille op het wereldkampioenschap aan de Damesbrug.

Nina prijkt nu op de De erelijst van de Vlaamse Reus naast grote namen als Kim Clijsters, Tom Boonen, Tia Hellebaut, .... iets om zeer fier op te zijn!

(WK Montréal CANADA, Foto: Thomas Schreyer)
Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen