Noodfonds Vlaamse regering

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 17 jun 2020   ‐   Tweet

#wearegym87 miljoen euro voor lokale verenigingen

Het Coronavirus heeft een grote invloed op het Vlaamse verenigingsleven. De Vlaamse Regering trekt 87 miljoen uit voor de lokale sport-, cultuur- en jeugdverenigingen.

Het budget wordt verdeeld via de steden en gemeenten. Van de 87 miljoen euro gaat 84 miljoen naar de Vlaamse steden en gemeenten, 3 miljoen naar Brusselse gemeenten via de Vlaamse Gemeenschapscommissie en naar de faciliteitengemeenten via vzw De Rand. De lokale overheden kunnen vrij kiezen hoe ze de middelen inzetten en hoeveel budget naar welke verenigingen gaat, maar enkele ministers hebben duidelijk aangegeven dat de eerste focus bij sportieve verenigingen moet liggen. De middelen zullen normaal in de loop van de zomer overgemaakt worden aan de lokale besturen. Kijk hier hoeveel jouw gemeente of stad ontvangt.

De Vlaamse sportfederatie (VSF) bezorgde alle lokale besturen een communicatie om bij de verdeling van deze middelen aandacht te geven aan de lokale sportverenigingen. We raden onze clubs ook aan om zelf de situatie van hun club kenbaar te maken. Heb je een concrete vraag, neem dan gerust contact op.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen