Online Gymfed Dance Challenges

Annelies Raman   ‐  Dinsdag 27 apr 2021   ‐   Tweet

#wearedans#wearedemoEen laagdrempelig aanbod als antwoord op het wegvallen van de reguliere danswedstrijden

In de maand april stonden er twee online dance challenges op het programma, namelijk 'The Greatest Online Dance Show' en de 'Create the Gymfed Dance Challenge 2021'. Een laagdrempelig aanbod voor onze dans en demo clubs.

Dit seizoen geen vertrouwde dans- en demowedstrijden zoals we ze al jaren kennen, maar een online alternatief. Laagdrempelig voor jong en oud en vooral in verbinding met en niet tegen elkaar! We bieden samen een positief antwoord, een positieve nood op een jaar dat tot dusver gekend staat als één met de nodige beproevingen op vele fronten.

21 Groepen goed voor een mooie 216 dansers namen op zaterdag 03 april 2021 deel aan onze eerste Online Dance Challenge - 'The Greatest Online Dance Show'. Een mooie mix aan groepen afkomstig uit zowel aangesloten dans- als demogroepen. 

De choreografieën werden vooraf opgenomen in de club, vervolgens opgeladen in het online platform en tot slot gecompileerd tot een aangename en gevarieerde show. Gedurende één uur kon iedereen van thuis uit samen met zijn/haar bubbel genieten van originele choreografieën. En als kers op de taart ontvingen al onze deelnemende groepen na afloop (van onze externe jury) enkele puntjes van positieve en opbouwende feedback. Hiermee kunnen ze alvast aan de slag met het oog op volgend seizoen!

Proficiat aan alle dansers, en dank aan onze externe juryleden, trainers, medewerkers... om deze online challenge mogelijk te maken!


Drie weekends later, op zondag 25 april 2021 stond onze tweede Online Dance Challenge - 'Create the Gymfed Dance Challenge 2021' geprogrammeerd. Hier helaas een iets geringere opkomst van 7 groepen (73 dansers) afkomstig uit 3 verschillende clubs.

Daarom het interne besluit om de voorziene stream te annuleren en achter de schermen de ingezonden choreografieën rustig maar zeker even grondig te bekijken én beoordelen. In de loop van deze week worden onze deelnemende groepen ingelicht van het eindresultaat én in een tweede fase zullen we ook op onze website meedelen wie de winnaar is van deze 2de dance challenge. Meer nieuws volgt dus eerstdaags!

Je kan de wedstrijden en resultaten tijdens het weekend altijd LIVE volgen via deze link. Supporters op post!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen