Ontdek welke Belgische toppers zullen schitteren op het Gymgala

Phoebe De Potter   ‐  Woensdag 7 dec 2022   ‐   Tweet

#gymgala2022

Het is bijna zover, binnen 2 weken zetten we de Lotto Arena op stelten tijdens het Gymgala! Het moment is aangebroken waar we jou verklappen welke Belgische toppers jij kan zien schitteren tijdens deze geweldige show. Sta jij ook al te popelen?

Toestelturnen meisjes

Ooit al Nina Derwael live aan het werk willen zien? Dit is je kans! Olympisch kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hassel) zal schitteren in alle drie de shows op het Gymgala. En ook de andere meisjes van Team BELGYM die geschiedenis schreven op de Olympische Spelen in Tokyo zullen aanwezig zijn om er een spetterende show van te maken. Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen) werd onlangs 4de in de sprongfinale op het Europees kampioenschap in München en 6de in de sprongfinale op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Je ziet Lisa terug in alle 3 de shows. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) komt in actie in show 2. Ook zij zette knappe prestaties neer op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool, met een 15de plaats in de allroundfinale. In show 3 zien we Jutta Verkest (Gymflex) aan het werk, die als 16-jarige iedereen omver blies met een selectie voor de allroundfinale op de Olympische Spelen in Tokyo.

Toestelturnen jongens

Ook de jongens van Team BELGYM zien we schitteren op het Gymgala! Zowel Glen Cuyle (Gym Izegem) als Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) brengen een individuele oefening in alle drie de shows. Als sterke allrounder behaalde Luka een knappe 20ste plaats op het afgelopen wereldkampioenschap in Liverpool. Noah Kuavita (Silok Deurne) zou normaal ook in actie komen, maar kan omwille van een blessure jammer genoeg niet deelnemen. Uitkijken naar een hoog staaltje gymnastiek van onze jongens! 

Acro

Herenpaar Noah Geniar (Acro II Gym) en Seppe Bernaerts (Art Gym) turnden zich afgelopen jaar op het podium tijdens de World Age Group Competition in Bakoe, Azerbeidzjan. Met een knappe oefening mochten ze het brons in ontvangst nemen. Ook op de Flanders International Acro Cup in Puurs verbaasden ze het publiek en behaalden ze goud!

Tumbling

Tachina Peeters (Gymplus), Evi Milh (De Zeester), Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) wisten onlangs een knappe 5de plaats te behalen in de teamfinale op het wereldkampioenschap Tumbling in Sofia, Bulgarije. Daarnaast wist Louise Van Regenmortel ook individueel de finale te behalen, waar ze knap 8ste eindigt. Geniet van de verbluffende tumbling-skills van deze meisjes!

Trampoline

Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) springt al jarenlang mee op het hoogste trampolineniveau in België. Ook internationaal heeft hij al heel wat ervaring. Met deelnames aan World Cup’s, EK’s en WK’s op zijn palmares kunnen we van een echte trampolinetopper spreken! Geniet van zijn verbluffende trampoline-act!

G-Gym

G-sporters Celine Ramaekers (Movimento vzw) en Sofie Bruyninckx (Movimento vzw) wonnen maar liefst elk 5 gouden medailles op de Special Olympics Belgium. Ze wonnen goud in de onderdelen balk, sprong, vloer en damesbrug. Met hun eerste plaats op de 4 toestellen wisten ze dan ook allround goud te bemachtigen. Hiermee wisten ze zich te plaatsen voor de Special Olympic World Games in Berlijn volgend jaar. Uitkijken naar de indrukwekkende act van deze toppers dus!

Benieuwd naar de internationale cast? Houd dan zeker onze website in de gaten! 

Nog geen tickets?

De laatste tickets zijn in verkoop! Bestel vandaag nog hier jouw tickets en geniet van de show!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen