Ontdek de Gymgala cast van dit jaar

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 8 nov 2021   ‐   Tweet

#gymgala2021Met de steun van


ethias.png

Op zondag 12 december zakken 's werelds beste gymnasten, skippers & artiesten af naar de Lotto Arena te Antwerpen om er een gymnastiek-show van jewelste te geven. Zet je schrap voor talent van het allerhoogste niveau!

Internationale topgymnasten

In de discipline Toestelturnen konden we twee wereldtoppers voor jullie strikken: Angelina Melnikova en Nikita Nagornyy. Deze twee Russische gymnasten wisten beide met hun team Olympische goud te behalen in Tokyo afgelopen zomer. Op het meest recente wereldkampioenschap in Japan toonde de 21-jarige Angelina Melnikova opnieuw wat ze in haar mars had en kroonde ze zichzelf tot WERELDKAMPIOEN allround. Ook Nikita Naornyy heeft al vele wereld- & Europese titels achter zijn naam geschreven. Deze gymnasten zorgen gegarandeerd voor een knap staaltje gymnastiek!

Het tumblingnummer op het Gymgala is naar goede gewoonte eentje om u tegen te zeggen. De dubbele en triple salto's vliegen er in het rond. Ook dit jaar zorgen we weer voor de ultieme wereldtop in de Lotto Arena. Velen onder hen zijn al lang geen onbekende meer en wisten ook in 2019 en 2018 het publiek te amuseren! Volgende tumblers tekenen present voor de drie shows!

  • Rus Alexandr Lisitsyn - Wereldkampioen Tumbling 20219
  • Rus Vadim Afanasiev - 4de plaats en Team zilver op het WK 2019
  • Rus Alexey Svetlishnikov - Team zilver op het WK 2019
  • Brit Kristof Willerton - Wereldkampioen Team Tumbling 2019
  • Brit Elliott Browne - Vice-wereldkampioen Tumbling 2019 en Wereldkampioen Team Tumbling 2019
  • Brit Jaydon Paddock - Wereldkampioen Team Tumbling 2019

Talent van eigen bodem

Naast al dat internationaal talent hebben we natuurlijk ook op eigen bodem heel wat topgymnasten die zich afgelopen jaar in de schijnwerpers turnde. Te beginnen met onze Olympische kampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt)! Nina zal aanwezig zijn in alle drie de shows, net als de andere meisjes van Team BELGYM die op de Spelen schitterden Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Jutta Verkest(Gymflex) en Lisa Vaelen (Gympies Keerbergen).

Belgische trots Toestelturnen jongens

In de discipline Toestelturnen jongens zullen twee seniores een individuele oefeningen brengen: Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas),  en Liam De Smet (Lenig en Vlug Nijlen). Luka nam al deel aan verschillende World Cups, EK's en WK's. Op het wereldkampioenschap in Japan zette hij een historische prestatie neer met zijn 16de plaats in de allroundfinale. Noah Kuavita (Silok Deurne) zou normaal ook in actie komen maar omwille van zijn blessure is dit helaas niet mogelijk. Noah supportert alvast vanuit de tribune! Onze jongens staan te popelen om er een spetterende show van te maken. 

Europees kampioen Tumbling Tachina Peeters

Begin mei stond het Europees kampioen Tumbling op het programma in Sochi, Rusland. Tachina Peeters (Gymplus), boegbeeld van de Belgische tumblingwereld trok met grote ambities richting Rusland en kwam thuis met het enige echte eremetaal. De gouden medaille waar ze al zolang van droomde. Deze toppers springt in december zeker de pannen van het dak in de Lotto Arena!

Acro

Meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint Gillis Waas), Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Kim Bergmans (Ambitious Pro Gymnastics) kroonden zich begin juli in Genève, Zwitserland tot vice-wereldkampioen Acro. Heren vier Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Simon De Wever (TK Werchter), Jonas Raus (Volharding Boom) en Viktor Vermeire (Sportac Deinze) kroonden zich op het Europees kampioenschap in Pesaro de tot Vice-Europeeskampioen allround. 

Gemengd paar Helena Heijens (Acro II Gym) & Pieter Everaert (Sportac Deinze) turnde afgelopen oktober op het Europees kampioenschap in Pesaro voor het eerst in lange tijd terug een grote competitie. Meisjes paar juniores Sam Janssens en Silke Macharis (Art Gym) turnde eind juni hun eerste grote competitie op de World Age Group Competition in Genève, Zwitserland. Ze wisten in een spannende finale de zilveren medaille te behalen met dezelfde score als het Russische team dat goud behaalde.

Acrofans, laat je betoveren door de fantastische choreo's van onze Belgische topsportformaties! 


Op de hoogte blijven van onze cast? Hou dan zeker deze pagina in het oog! Wanneer er nieuwe gymnasten bijkomen kan je dat hier terugvinden.

Special acts

Net als andere jaren hebben we ook dit jaar weer enkele special acts voorzien. Wat mag je verwachten? Spanning, sensatie en vooral héél véél spektakel! 

Bestel vandaag nog je tickets

Individueel

Groepsticket

De ticketverkoop verloopt via Tele Ticket Service. Om de zaal te betreden is een Covid Safe Ticket noodzakelijk voor iedereen ouder dan 12 jaar.

*Uw ticket voor het Gymgala is geldig als combiticket Lotto Arena – De Lijn in Antwerpen bij uw verplaatsing van en naar het event. Het garandeert u niet alleen de toegang tot de Lotto Arena, maar ook het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar het evenement en na afloop weer terug

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen