Ontwikkelingscoördinatoren versterken topsportwerking

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 7 jul 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Gymfed zet de komende beleidsperiode in op de verdere uitbouw en ontwikkeling  van de disciplines Tumbling, Trampoline en Acro. Maak kennis met onze ontwikkelingscoördinatoren.

Afgelopen jaren mochten we op grote internationale wedstrijden genieten van mooie prestaties binnen de verschillende gymnastiekdisciplines. Het afgelopen Europees kampioenschap Tumbling en Trampoline, Europees kampioenschap Toestelturnen, Wereldkampioenschap Acro, World Age Group Competitions,... 

En we kijken verder naar de toekomst! Samen met gemotiveerde clubs met topsportambitie komen we graag tot een betere en structurele samenwerking binnen de disciplines Tumbling, Trampoline en Acro. Om dit project te coördineren en vorm te geven, slaan we de handen in elkaar met ontwikkelingscoördinatoren in de verschillende disciplines. Deze personen zullen de topsportvisie uiteen zetten en zorgen voor de implementatie binnen onze werking.

Tumbling & Trampoline/DMT

Binnen de discipline Tumbling en Trampoline evolueren we graag naar een structurele samenwerking waarin talenten de kansen krijgen om zich te ontwikkelen en te evolueren naar een hoger internationaal niveau.

Stijn Avau: Focus op team effort

"Ik ben ontzettend gemotiveerd om in de rol van Ontwikkelingscoördinator TRA/DMT te stappen de komende Olympische cyclus. De vacature zocht een persoon die moet helpen om het Belgische trampolinespringen op de internationale kaart te plaatsen op het hoogste niveau voor de komende jaren. Dit vereist iemand die zeer betrokken is bij de sport, die club-overschrijdend denkt en handelt, die verbindend werkt en visie kan ontwikkelen voor de toekomst. Wat vaststaat is dat het een 'team effort' wordt, en ik kijk er naar uit om de personen en clubs te identificeren die het toekomstige succes van trampoline voor België zullen helpen bepalen. Zodra het werkkader klaar is, kom ik op antenne om de plannen verder toe te lichten en te concretiseren."

Tine Van Bossuyt: Sportcoach met een visie

"Samen sterk is altijd mijn grote drijfveer geweest. Op die manier tracht ik reeds 20 jaar gymnasten van elk niveau maximaal te prikkelen en bleven we als trainers elkaar onderling uitdagen om sterker te worden. Met die ingesteldheid wil ik dan ook graag helpen bij de uitbouw van een club overschrijdende structuur waarin zowel de ontwikkeling en het welbevinden van de gymnasten als de persoonlijke groei van de trainers centraal staan. Met enorm veel goesting rol ik de visie die ik vooropstel als coach nu ook verder uit binnen de federatiewerking in de discipline Tumbling."

Acro

Binnen de discipline Acro werken we reeds jaren met een gecentraliseerde topsportwerking met als kers op de taart de fantastische resultaten op het afgelopen WK Acro. Ook onze clubs laten zich niet onbetuigd en behaalden al heel wat mooie resultaten op de jongerenwedstrijden. Binnen deze discipline willen we met onze clubs komen tot een betere en structurele samenwerking met de centrale Topsportstructuur.

Om de toenadering met de clubs en structurele ondersteuning van de centrale topsportwerking te coördineren en vorm te geven, zijn we ook binnen de discipline Acro nog op zoek naar een ontwikkelingscoördinator. 

Interesse? Twijfel niet en check onze vacature!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen