Panathlon Vlaanderen eert Nina Derwael, mama Marijke Lammens en coach Marjorie Heuls

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 12 nov 2019   ‐   Tweet

#wearegym

Nina Derwael, Marijke Lammens en Marjorie Heuls

Op donderdag 7 november werden Nina Derwael, Marijke Lammens en Marjorie Heuls gehuldigd door Panathlon Vlaanderen.

Panathlon Vlaanderen eert Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Mama Marijke Lammens en coach Marjorie Heuls voor wat zij betekenen als rolmodel voor de jonge sporter.

De erkenning voor Nina Derwael werd overhandigd door Raymonda Verdyck, afgevaardigde bestuurder van het GO! Hij benadrukte hoezeer het GO! belang hecht aan de ontplooing van jongeren en het zorgen voor de gepaste opleiding binnen aangepast infrastructuren. Zij feliciteerden de werelkampioene voor de wijze waarop zij haar sportideaal realiseert en een rolmodel is voor duizenden sportende kinderen.

De mama van Nina, Marijke Lammens, kreeg de Panathlon Erkenning uit handen van Sportschepen Sofie Bracke. De Schepen wees op de Mama's en bij extensie ouders en grootouders die een absoluut belangrijke opdracht hebben bij het warm maken van kinderen voor sport en hen bij te staan bij successen en ontgoochelingen.

Tanja Moens, Sport Vlaanderen, was verheugd om als vertegenwoordiger van Sport Vlaanderen maar ook als jarenlang lid (en past voorzitter) van Panathlon Gent, Coach Marjorie Heus te mogen feliciteren met het succes van haar atletes. Marjorie onderstreepte in haar dankwoord het vele werk van het team dat achter dit succes staat. "Dit is niet enkel het werk van een coach maar evenzeer van een belangrijke groep experten, verzorgers en begeleiders dat geleid heeft tot de successen", zei ze. Nu staat opnieuw een grote uitdaging voor de boeg met de spelen van Tokio volgend jaar.

Pierre Zappelli, internationaal president van Panathlon, was verheugd vast te stellen dat de Panathlon Verklaring die in 2004 hier te Gent werd voorgesteld ondertussen na 15 jaar nog steeds een bron is van inspiratie voor sport en sportbeleid.

De avond werd afgesloten met een exposé door Dr Bram Constandt, postdoctoraal onderzoeker aan Ugent en bestuurder bij het ICES, over het management van ethiek in voetbalclubs.

(Bron & Foto's - http://panathlonvlaanderen.be/panathlon-avond-7-no...)

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen