Pieter-Jan De Backer en Janne Dewaele verlengen Belgische titel!

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 19 nov 2018   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Foto: Toby Traets

Het wedstrijdseizoen binnen de discipline Rope Skipping draait op volle toeren. Op zondag 18 november stond in Sporthal Bourgoyen in de individuele competitie het Belgisch kampioenschap op het programma. De nieuwe Belgische kampioenen binnen deze discipline zijn intussen gekend!

Onze skippers konden zich voor dit BK selecteren op de verschillende provinciale kampioenschappen. Per categorie werden de beste 10 overall skippers van Oost-/West-Vlaanderen en de beste 10 overall skippers van Antwerpen/Limburg/Vlaams Brabant geselecteerd voor dit BK. In de overall-competitie komen de skippers in actie op 3 onderdelen: 30" speed, freestyle en uithouding. De Belgische kampioenen 2017 Pieter Jan De Backer (XL Rope & Dance) en Janne Dewaele (Recrean Skippers) konden hun titel verlengen en kaapten het goud weg. Ook bij de beloften (12-14 jaar) werden de titels verdeeld. Hier zagen we 29 meisjes en 13 jongens in actie.

Podium 15+ mannen

  • Pieter Jan De Backer (XL Rope & Dance)
  • Alec Meysami Fard (XL Rope & Dance)
  • Stef Herregods (Skippies)


Naast de Belgische titel wist Pieter-Jan eveneens zijn persoonlijk Belgisch record uithouding te verbeteren. Tijdens de 3 min speed sprong hij 501 speedsteps wat neerkomt op maar liefst 1002 trouwrotaties!

Podium 15+ vrouwen

  • Janne Dewaele (Recrean Skippers)
  • Laurena Van Leeuwen (Recrean Skippers)
  • Elise Audiens (ROM Skippers Mechelen)

Dit BK vormde eveneens de selectiewedstrijd voor het Europees kampioenschap dat deze zomer van 18 tot 23 juli doorgaat in Graz (Oostenrijk). De eerste 4 overall skippers van het BK konden zich selecteren voor het EK. Jelle Christiaens (XL Rope & Dance) en Emma Baeten (Skippies) vervoegen hiermee de Belgische delegatie. Hiernaast konden verschillende skippers zich nog op één of twee aparte onderdelen selecteren. Ook voor onze jongere skippers (12-14 jaar) werden de selecties voor het European Youth Tournament gesprongen in Mariakerke.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen