Pieter-Jan De Backer & Janne Dewaele zijn Belgisch kampioen Rope Skipping Masters

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 27 nov 2017   ‐   Tweet

#weareropeskipping

Op 26 november vond in Zwijnaarde het Belgisch kampioenschap Masters plaats. Zowel in de categorie Beloften als 15+ werden er medailles uitgereikt bij de jongens en de meisjes.

Er viel heel wat te winnen dit weekend voor onze skippers. Naast de titel van Belgisch kampioen konden ze zich namelijk ook selecteren voor het wereldkampioenschap, het jeugd wereldkampioenschap of het International Open Tournament. Deze gaan door in Shanghai (CHN) in 2018.

Er werden titels verdeeld in twee categorieën. Bij de skippers 15+ mannen Overall was het goud voor de vice-Belgisch kampioen van 2016: Pieter-Jan De Backer (XL Rope & Dance Zele). Het zilver ging naar Jelle Van Heesbeke (XL Rope & Dance Zele) en het brons was voor Klaas Van Mechelen (RSC Rivierenhof Antwerpen). Op de 4de plaats, en ook nog geselecteerd voor het wereldkampioenschap, staat Alec Meysami Fard (XL Rope & Dance Zele).

Bij de vrouwen 15+ Overall verlengde Janne Dewaele (Recrean Skippers Oudenaarde) haar Belgische titel van 2016. Regerend wereldkampioene Elise Audiens (Rom Skippers Mechelen) pakte het zilver. Laurena Van Leeuwen (Recrean Skippers Oudenaarde) vervolledigde het podium. Ine Billiet (Sipiro Gent) eindigde op de 4de plaats en selecteert zich ook nog voor het wereldkampioenschap.

Ook bij de beloften viel er wat te winnen! Bij de beloften jongens Overall was het goud voor Kobe Caryn (Recrean Skippers Oudenaarde), het zilver voor César Van Steenhuyse (Rope Skipping Oostende) en het brons voor Jelle Stappers (Rope Skipping Oostende). Bij de meisjes Overall pakte Anna Kestens (Rom Skippers Mechelen) de Belgische titel. Lorena Premereur (Jolly Jumpers) en Julie De Visscher (Recrean Skippers Oudenaarde) vervolledigden het podium. We zien deze 6 toppers dus terug op het Youth World Championship!

Ook in de aparte categorieën Speed 30", Speed 3' en Freestyle wisten 6 beloften en 6 15+'ers zich te selecteren voor het WC en JWC. Alle resultaten vind je terug in de linker kolom.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen