Plant jullie club ook een bos?

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 7 jan 2021   ‐   Tweet


De Vlaamse overheid heeft de ambitie om tegen 2024 4.000 hectare bos aan te planten. Dat zijn 8.000 voetbalvelden aan bossen en natuur. Een initiatief dat we als sportsector enkel kunnen steunen!

Misschien kan ook jouw club een boompje bijdragen? Dit kan door een eigen terrein zelf te bebossen of te laten bebossen. Naast de inzet voor een groener en gezonder Vlaanderen kan je club:

  • Een centje bijverdienen via de bebossingssubsidie. In geval van het zelf aanplanten bedraagt deze € 2,5 per m² bij een oppervlakte van min. 0,10 ha, terwijl je slechts € 0,35 per m² betaalt voor het plantgoed. Een absolute win-winsituatie! Ook om te laten bebossen kan je subsidie krijgen. Meer weten? Surf naar www.bosteller.be/subsidies.
  • Begeleiding krijgen van “De bosalliantie”, een samenwerkingsverband tussen verschillende Vlaamse en regionale overheden en de belangrijkste natuurorganisaties. Voor al je vragen, van het juiste plantgoed kiezen tot een bosplan opmaken, één adres: meerbos@vlaanderen.be.
  • Jullie bos een eigen naam geven.

Gaat het over een grond van minstens 100m² waarop je een bos plant? Registreer dan via deze pagina de naam van jouw bos. Nadien zal de juiste medewerker met jou contact opnemen om je verder te ondersteunen en te begeleiden in jouw bosavontuur.

Misschien een leuk idee om de erevoorzitter of de clubnaam in de kijker te zetten?

Samen voor meer bos (en zuurstof) in Vlaanderen!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen