Podiumtraining FIT-Challenge afgelopen

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 7 jun 2019   ‐   Tweet

#fitchallenge2019

(vlnr, Maellyse Brassart - Margaux Daveloose - Nina Derwael - Senna Deriks - Jade Vansteenkiste

Flanders International Team Challenge 2019

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni gaat in de Topsporthal Vlaanderen voor de 3de keer de Flanders International Team Challenge door. Vandaag kwamen de juniores en seniores al in actie tijdens de podiumtraining.

189 Beloften, juniores en seniores uit maar liefst 21 landen, waaronder België, komen in actie op deze internationale teamcompetitie voor meisjes. Op zaterdag zullen de juniores en seniores hun kwalificaties afwerken en op zondag komen na de wedstrijd van de beloften de 8 beste landen in actie tijdens de finale.

Deze ochtend om 9.00 uur zagen we eerste gymnasten op het wedstrijdplateau om hun podiumtraining af te werken. De juniores uit Groot-Brittannië, Polen en Nederland mochten als eerste kennis maken met de grote competitiehal.

(Het Junioren team van Argentinië)

Onze Belgische juniores zullen hun wedstrijd afwerken in subdivisie 2 (BEL 2) en subdivisie 4 (BEL 1). De teams bestaan uit:

BEL 1

  • Stacy Bertrandt (Turnclub Varsenare)
  • Kéziah Langendock (Gym Passion Herseaux)
  • Noémie Louon (Turnclub Varsenare)
  • Lisa Vaelen (FfG)
  • Jutta Verkest (Gymflex)

BEL 2 / Individueel

  • Margaux Dandois (Oefening Geeft Kracht Duffel)
  • Wine Dierick (Kon. Turnkring Rust Roest Brugge)

In de namiddag was er tijd voor de seniores om hun oefeningen in te turnen op het wedstrijdplateau. In oktober staat het wereldkampioenschap op de planning voor deze gymnasten. Er werden dus heel wat elementen van hoogstaand niveau geturnd. Net als bij de juniores zijn er ook bij de seniores vier subdivisies. Noorwegen, Nederland, Israël, Guatemala, Polen en Zweden traden hier als eerste aan in subdivisie 5.

De meisjes van Team BELGYM werkten in subdivisie 6 hun podiumtraining af. "Het was even wennen aan het plateau in de zaal maar alles verliep volgens schema". De teams bestaan uit:

BEL 1

BEL 2 / Individueel

Morgen starten de kwalificaties om 09.00 uur met subdivisie 1 bij de juniores. De kwalificaties van de seniores starten om 15.20 uur. Tickets kunnen nog aan de deur aangekocht worden. Veel succes aan alle gymnasten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen